5 Ekim 2015 Pazartesi

Adeleks'in Endikasyonları




       



Adaleks 8 MG 20 Tablet
Adeleks kas gevşetici etkisi ile kullanılmaktadır. Tabletler açık sarı renginde yuvarlak yapıdadır. Bir yüzü çentikli olan ADALEKS, 10 ve 20 tablet olan kutulardadır.
Ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisi için de önerilir. Kullanımında gereknden fazla doz aldığınız durumda doktorunuza başvurmalısınızdır. Almaya unuttuğunuz durumda ise dozları dengelemek için çift doz kullanılmalıdır. Kullanımında bol su ile tüketilmesi gereken ADALEKS tok karnına alınmalıdır. Bel ve sırt ağrılarında kullanılırken boyun tutulmalarında gevşeterek ağrılarınızı hafifletir. Vücüdunuzda her hangi bir yerinizi çarpmanız durumunda zedelenmeden dolayı oluşacak ağrılara karşı etkisi vardır.
Çarpma gibi bir durum olmadığı halde istem dışı bir anda oluşan ağrılarınızda da kullanılabilmektedir. Ağrılarınız için başka kas gevşetici ilaç kullanıyorsanız eğer kesinlikle ikisini aynı anda kullanmamalısınız. Kullanım durumunda diğer ilaçlar ile tepkimeye girerek yan etki verebilmektedir. Aynı şekilde fizik detavi görüyorsanız eğer yaklaşık 2 saat önce kullanılmalı ve daha az süre içinde tüketilmesi durumunda yan etki oluşturabilmektedir. Alkollü iken kesinlikle kullanılmaması gereken ADALEKS kullanım durumunda hemen bir hekime gözükmelidir. 15 yaşından küçüklere önerilmeyen ADALEKS hamile kadınlarda da doktor tavsiyesi dışında alınmamalıdır. Yan etki olarak nefes olmada oluşan zorluklar,ishal, yüzün kısımlarında oluşan şişlikler, tansiyonunuzda düşüklük, mide ağrısı gibi az rastlansada bu etkiler ile karşılaşabilirsiniz. Kaslara olan etkisi ile birlikte çizgili kaslarda da miyorelaksan etki verir. Bu sebeple oluşan tüm kas ağrılarınıza büyük önleyici rol oynamaktadır.
Merkezi sinir sisteminize ulaşarak, rahatmanızı ve gevşemenizi sağlamaktadır. Ağrının merkezine inerek çözümü en aza indirgemektedir. Santral etkili kas gevşetici ADALEKS ağrılarınız için büyük oranda hafifletmede tavsiye edilmektedir. ADALEKS doktor tavsiyesiz kullanılmamalıdır. Yaşlı, bebek ve hamile kadınların kullanımı önerilmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder