18 Eylül 2015 Cuma

Rahim ağzı filmi nasıl çekilir?


Rahim ağzı filmi nasıl çekilir diye düşünüldüğünde ilk olarak doktor tarafından değerlendirme yapılarak kadının rahminde enfeksiyon durumu söz konusu ise ilk olarak tedavi edilir daha sonra filmi çekilmesi istenir. Adet kanaması bittiği hafta içerisinde rahim içinde bulunan tüplere ve kadına zarar vermemek adına yapılmaktadır.

Kadın hastalıkları uzmanı tarafından rahim ağzını görüntülemek adına muayene esnasında yapılması uygun görülmektedir. Rahime bir alet yerleştirilerek basınç uygulanarak ilaç verilmektedir. Bu ilaç sayesinde röntgen filmi çekilirken kadının rahmine giden her kanal yakından takip edilerek röntgen filmleri sayesinde izlenmektedir.

Röntgen ışınları sayesinde kadınların genelde ağrılı bir çekim olduğunu düşünmeleri oldukça yanlıştır. Sadece muayene sırasında karın bölgesinde çok azda olsa ağrı durumları ortaya çıkabilmektedir. Bazı hastalara uygulanan anestezi uygulamaları çoğundan uygulanmamaktadır.

Film çekimi sonrasında genelde bayanlarda hamilelik görülebilmektedir. Rahimdeki tüplere verilen ilaç sayesinde gebelik olması oldukça normal olarak bakılmaktadır. Röntgen filmi çekilirken alerjisi olan kadınlarda çok dikkat edilerek ona göre ilaç verilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder