24 Ağustos 2015 Pazartesi

Böbrek Taşı Belirtileri Nelerdir ?


Böbrek Taşı Belirtileri Nelerdir ?

Günümüzde her 10 kişiden 7’si, hayatının bir döneminde böbrek taşı sorunu yaşayabilir. Bazı hastalarda böbrek taşı oluşumu bir ya da birkaç kez yaşanırken, bazılarında ise kronik biçimde düzenli aralıklar ile tekrarlayabilmektedir.

“Böbrek taşı belirtileri nelerdir?” diye sorulacak olsa, ilk ve en önemli cevap şiddetli ve keskin ağrı tipidir. Aniden ortaya çıkan bu ağrı bel bölgesinde ve taş oluşan böbreğin hizasında sırt bölgesinde hissedilmektedir. Böbrek kanala düşmüş ise mesane ve idrar yollarında da aynı ağrı hissedilmektedir.  Hasta bazı durumlarda ağrının şiddeti ile bulantı yaşayabilir ve kusabilir.

Böbrek taşı oluşumunda ağrı ya da başka belirtiler hissedilmez. Taşın böbrek yatağından ayrılıp kanala girme ve vücuttan atılım sürecinde görülen şiddetli ağrı ile birlikte rahat idrar boşaltamama sorunu da görülebilmektedir. Ayrıca idrarda kan görülebilir. Bunun sebebi ise böbrekte oluşan taşın sivri ve keskin köşeleri kanal duvarında tahribata yol açmasıdır. Yukarıda belirttiğimiz tüm bu belirtiler böbrek taşının düşmesi ile birlikte yok olur ve hasta rahatlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder