26 Ağustos 2015 Çarşamba

Kadınlar için Estetik Yazı Dizisi


ESTETİK: Kişilerin, dışarıya karşı güzel görünmeleri için yapılan bir iştir. Estetik insanların kendileri daha güvende hissetmelerine neden olur. Dışarıya karşı güzel görünmek herkes için farklı olabilir. Kişiden kişiye farklılık gösteren bu estetik kişilerin özgüvenlerinin artmalarına sebep olur.

Estetik yaptıran bir kişi dışarıya çıktığı zaman herkesin ilgisini çekmesinden dolayı huzur bulur. Estetik bir diğer tanımıyla da güzeli ve güzelliği inceleyen bir dal olarak tanımlanabilir. Estetik duyusal bir iştir. Kişilerde farklılık göstermesi de bu sebepten kaynaklanmaktadır. Yani, estetik öznel bir değerdir. Estetikte değerlendirme söz konusu ise buda güzel, çirkin gibi terimlerle yapılır.

Her estetik yapan güzel ya da her estetik yapmayana çirkin demek kişisel bir görüştür. Estetik kişilerin duyularına seslenir. Aslında estetik bir sanat işidir. Bu sebeple de olabildiği kadar doğal olmalıdır. Estetikte aynı zamanda bir uyum söz konusudur. Nesneler arasında ki uyumu ifade eder. Bu yüzden de estetik yapılırken uyuma dikkat edilmelidir.

ESTETİKTE TEKNOLOJİNİN YERİ 
Estetikte teknolojik gelişmeler estetiğin yapılmasına ve estetik yapıldıktan sonra ki dönemlerde çok önemlidir. Estetik çeşitleri çok bulunmaktadır. Dilerseniz bunlardan birkaçını açıklayalım. Burun estetiği, kulak estetiği, göğüs estetiği. İnsan vücudunun neredeyse tümüne estetik uygulanabilmektedir. Bu estetiklerin hepsinin de farklı yapılış şekilleri bulunmaktadır ve bunları yapabilecekte birçok doktor ve hekimlikler mevcuttur.

Estetikte geçmişten günümüze kadar birçok gelişme yaşanmıştır. Estetik için gerekli olan cihazlarda teknoloji kullanarak birçok yenilikler getirilmiştir. Buda gerek doktorlarımız için gerekte estetik yaptıracak birey için daha kolaylık sağlamaktadır. Bu estetiğin bu kadar kolay olması da insanların kısa bir sürede yeni ciltlerine kavuşmalarını kolaylaştırmaktadır. Teknolojinin gelişmesiyle estetik yapılacak birey için korkusuz bir vakit geçirmesini sağlayacaktır. Ve hatta daha sonraları da yapılan estetik ileri teknolojinin uygulanması sebebiyle de daha güzel ve rahat olacaktır. Estetik daha çok bayanları ilgilendiren bir durumdur.

Bayanlar görünümlerine daha dikkat etmelerinden dolayı estetiğe de çok önem vermektedirler. Estetik denilince ilk akla gelen bayanlar olmaktadır. Yapıları gereği güzelliğe önem vermektedirler ve güzel görünmek içinde olabildiğince her şeye dikkat ederler. İşte estetikte bu dikkat ettikleri konulardan birisidir.

Bu yüzdende estetiğin onlar için çok büyük değeri vardır. Estetik yalnız tek bir kelime olarak algılanmamalıdır ve çok geniş anlamlar ifade eder. Estetik, karşı tarafa bir bakıma kendimizi gösterme işidir. Bu da elbette fiziksel bir şekilde yapılır. Estetikte karşı tarafın zihninde duyusal bir düşünce oluşturabilmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder