22 Ağustos 2015 Cumartesi

Cilt Lekeleri ve Gözenekler


İnsanda en dikkat çekici kısım yüzdür. Yüzün görünümünde her ayrıntı önem taşır. Ancak en dikkat çekici olanlar; Kırışıklık, sivilceler, lekeler, göz altı torbası ve morluklardır. Bakımlı bir cilde sahip olmanın yolu cildi derinlemesine temizlemekten geçer. Etkili bir temizlik için cildinize buhar banyosu yapıp bitki maske uygulayabilir kuruduğunda yıkayarak cildinizi ölü hücrelerden arındırabilirsiniz. Böylece cildiniz parlak ve canlı görünecek.

Bakım her yaşta gereklidir. Her cilt tipi için uygulanması gereken bakım başkadır. Şimdi değişik cilt tiplerine göre uygulanması gereken maskeleri size tarif edeceğiz.

Normal yada kuru cilt tipi için maske; Yarım çay bardağı kadar yoğurdun içine iki çay kaşığı bal ve bir çay kaşığı greyfurt suyu ekleyip iyice karıştırın ve cildinize sürüp 15 dk bekletin. 15 dk sonunda yıkayıp cildinize uygun bir nemlendirici kullanın.

Yağlı cilt tipi için maske; İki limonun kabuğu soyulur suyun içine koyularak yarım saat kadar bekletilir ve püre yapılır. Arındırılmış olan cilde uygulanarak 10 dk beklenir ve yıkanır.

Ek bilgi: Bir çay kaşığı maya ile bir çay kaşığı karbonat, bir tatlı kaşığı kadar suda ıslatılır ve cilde sürülüp 15 dk bekletilir ve yıkanır. Bu işlem cildin gözeneklerini arındırır ve lekeleri yok eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder