18 Ağustos 2015 Salı

Çocuklarda Zehirlenme


Çocuklar toksik maddeleri ağız yoluyla almaları sık görülen bir vakadır. Zehirlenme görüldüğünde doktorun yerinde ve zamanında müdahalesi ile çok çabuk kurtulabilir. Bunun yanında zamanında müdahale yapılmadığı takdir de ölüm ile de sonuçlanabilir.

Zehirlenmeye yol açan maddeler sıklıkla bitkiler, evde kullanılan temizlik maddeleri ve açıkta bırakılan ilaçlardır. Zehirlenmeler çoğunlukla anne, baba veya bakıcının hatasından kaynaklanmaktadır.

Yürümeye başlayan çocuk merak ve öğrenme duygusu içinde olduğundan her tarafı karıştırıp eline geçen her maddenin tadına bakmak koklamak ister. Zehirlenmeler bu yaş döneminde sonra çoğalır ve oyun çocuğunun dönemine kadar devam etmektedir.

Bu nedenle çocukla ilgilenen kişilere bazı görevler düşmektedir. Bu görevleri; bütün ilaçlar, gaz ve benzin gibi maddeler, çamaşır suları ve tozları, kibrit, çakmak çocukların erişemeyeceği yüksek bir yerde bulundurulmalıdır. Bir anlık unutkanlık ve dalgınlık çocukların hayatlarını tehlikeye sokabilir, sizi mutsuzluğu sürükleyebilir. Tedbiri elden bırakmamalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder