28 Ağustos 2015 Cuma

Bağışıklık Sisteminin Güçlendirilmesi


Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olan gıdalar İnsan vücudu faklı hastalık ve enfeksiyonlarla mücadele etmek için bağışıklık sistemine sahiptir. Bağışıklık sistemin güçlü olması kendimizi daha iyi hissetmemizi, iyi görünmemize ve daha enerjik olmamıza sebep olur.

Bizi enfeksiyonlardan korur kanserden ve çevresel zararlardan korur, yanık ya da ameliyat sonrasında hızla iyileşmeyi sağlar. Şimdi hangi gıdaların bağışıklık sistemimizi güçlendiğini öğrenelim; Sarımsak: antibakteriyel ve virüslere karşı olan sarımsak aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde de etkin rol oynar.

Güçlü selenyum kaynağı olan sarımsak, sağlıklı yaşam için gerekli sülfüründe kaynağıdır. Lahanagiller: Brokoli, bürüksel lahanası, lahana, karnabahar beta karoten kaynağıdır. Aynı zamanda C vitamini ve kalsiyumunda kaynağıdır. Karnabahar, içeriğindeki indol, bioflavonaid ve diğer maddeler ile antikansorejen etki gösterirken; yapılan araştırmalar, özellikle lahananın düzenli tüketiminin, kadınlarda meme kanseri riskini önemli ölçüde azalttığını ortaya koymuştur

Brüksel lahanası da günlük C vitamini ihtiyacının yüzde yüzünü karşılayabiliyor. Ispanak ve diğer yeşil yapraklı sebzeler: Betakaroten içermelerinin yanı sıra A vitamini, C vitamini ve kalsiyum deposudurlar.

Havuç ve kabak: Havuç, balkabağı, kabak ve tatlı patatesten oluşan bu grup sebzeler, A vitamini kaynağıdır. Karoten içerdiklerinden kansere karşı koruyucu etkileri vardır. Tüm bunların yanında üzüm, kivi, yabanmersini, portakal, kültür mantarı, zencefil ve karaturp da her biri tüketildiklerinde bilindiği üzere bağışıklık siteminin güçlendirilmesin de faydalıdırlar.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder