21 Ağustos 2015 Cuma

Sivilce İzleri


Sivilce izleri sivilcelerden sonra oluşan çeşitli lekelere verilen genel isim. Oldukça fazla insan bu izlerden muzdarip bizde saglikozel.com olarak sizlere sivilece izleri hakkında bir yazı hazırladık. Daha önce de değindiğimiz bir konuydu, ancak dediğimiz gibi konu çok insanı ilgilendiriyor.

Sivilce İzleri Nasıl Oluşur

Evvela bu sivilce izlerinin neden olduğuna bakalım, sonuçta sivilce izleri durduk yerde oluşmuyor. Sivilce izi konusunda oldukça faydalı bir blog olan cildin.blogspot.com sitesinden alıntı yaptık

“Pürüzsüz bir cilt herkesin hakkı. Cildinizdeki akne leke iz ve çukurlarını giderecek yöntemi sizle paylaşacağım. Önde akne nedir, akne lekesi, akne izi ve ekne çukurlarını açıklayalım. Akne tıp dilinde (acne vulgaris) olarak adlandırılan sivivilceye verilen bir diğer isimdir. Akne derinin kıl köklerinde bulunan yağ bezelerinin çeşitli hormonal ve başka durumlarla daha fazla yağ salgılaması sonucu "Propionibacterium acnes" isimli bakterinin cilt üzerinde bu yağ içinde üreyerek kıl köklerinin üzerini tıkaması sonuncu oluşan cilt problemidir. Akne yani sivilce en çok yüzde olmakla birlikte sırtta boyunda, göğüste ve kollarda görülür.

Akne Lekeleri

Akne lekeleri aknelerden sonra açığa çıkan cilt lekeleridir. Aknelerden sonra ciltte renk değişikliği oluşur genllikle ciltte kabarıklık veya çukur şeklinde oluşur. Akne lekeleri cilt üzerinde kozmetik olarak insanların istemedikleri bir durumdur. Konuyla ilgili sivilce lekelerine çözüm yazıma bakabilirsiniz.

Akne İzleri

Akne izleri tıpkı akne lekeleri gibi aknelerden sonra açığa çıkmız akne lekeleridir. Daha uzun süre geçmeyen akne lekelerinden sonra akne izleri oluşur. Akne izleri cilt üzerinde daha çok çukur ve gözenek genişlemesi olarak görülür.

Akne Çukurları

Sivilceler yani aknelerin boyu büyürse o akneden sonra ciltte aknenin izi olarak derin çukurlar oluşur. Akne çukurları insanları oldukça etkileyen bir sorundur, bir çok insanda kozmetolojik ve psikolojik olarak olumsuz etkileri vardır. Konuyla alakalı olarak sivilce çukurlarına çözüm yazıma bakabilirsiniz. Kaynak: cildin.blogspot.com

Sivilce yani akne izleri konusndaki bu alıntıdan sonra sivilce lekelerinin nasıl çözülebileceğini aktaracağız. Sivilce izleri hassas konulardır.

Sivilce İzleri Tedavisi

Sivilce izlerini gidermek için bir çok yöntem olmakla birlikte en etkili yöntem şüpesiz ki kimyasal peeling yöntemidir. Biz de bu konuda kimyasalpeeling.blogspot.comadresinden bir alıntı yaptık.

“Sivilceler oldukça büyük bir sorundur. Eğer akne denen sivilcelerinizi sıkarsanız cildinizde iz bırakması daha kuvvetlenir. Çünkü sivilcelerin içerisindeki sebum dışarı çıkarken kanalı bir hayli zorlar ve bölgede dein sivilce izi oluşturur. Bu izler skara ve sivilce çukuruna da dönüşebilir. Zaten akne tedavisi oldukça zor geçer ve tedavi sonrası kalan izlerse daha bir can sıkıcı olabilirler.

Akne Tedavisi

Sivilce izlerinin nasıl oluştuğu ve geçirme yöntemlerini ele alıyorsak, bu konuda akne tedavisini anlatmak olayın temeline inmektir. Akne denilen cilt problemi cildinizde bulunan kıl köklerinden salgılanan sebum isimli yağlı maddenin dışarı çıkamayıp cilt kanallarını tıkanması sonunda oluşur. Sebumun kıl kanallarını tıkanmasının ana nedeni bu yağlı sıvı içinde üreyen (P. Acnes) diye bilinen bakterinin iltihaplanmasıdır. Zaten akne ismini bu bakteriden alır.

Doktorlar akne için topikal merhemler, bha (beta hidroksi asit) asitlerinden olan salisilik asitli temizleme jelleri, çinko oksitli kremler, kükürtlü sabunlar yazarak sivilceleri kurutmak isterler veya, sebumu yani yağ salgılanmasını azaltmak için roaccutane gibi ilaçlarla tedavi uygularlar.


Sivilce Lekeleri

Eğer sivilcelerinizi sıkarsanız ilk başta kırmızımsı sivilce izleri olur, daha sonrasında bu sivilce izleri geçirilmesi oldukça meşakkatli olan sivilce lekelerine dönüşür. Sivilce lekeleri lazerle veya kimyasal peelingle tedavi edilir. Sivilce izleri için çeşitli krem ve kozmetik ürünler olmakla birlikte hiç birisi kimyasal peeling kadar etkili değildir. Zaten bu kremlerin içerisinde de kimyasal peelingde kullanılan salisilik asit, laktik asit, glikolik asit gibi asitler bulunur ve bir sivilce izi kreminin de amacı deriyi soymaktır. Ama başta da belirttiğim gibi hiç bir krem veya kozmetik ürün tek başına kimyasal peeling kadar etkili değildir.

Sivilce İzleri Nasıl Geçer

Sivilce izlerini geçirmek için lazer yaptırabilirsiniz. Ancak lazer tedavisi sonucunda çeşitli kalıcı hasarların kalması, kanser yaptığına dair çeşitli söylentiler ve fiyatlarının yüksek olması insanları lazer tedavisi tercihini oldukça düşürür. Bunun yerine daha güvenli ve etkili bir sonuç olan kimyasal peeling sivilce izi tedavisi tercih edilmektedir.

Kimyasal peeling doktor gözetiminde yapılabildiği gibi insanlar evde kimyasal peeling yapabiliyorlar. Kimyasal peeling için genellikle tca ve aha (alfa hidroksi asit) gurubundan glikolik asit, laktik asit gibi asitler tercih edilirler.

Sivilce izi ve sivilce lekelerine kimyasal peeling yapacaksanız bilmeniz gereken en önemli konu cildinizde sivilceler varken bu peeling işlemini yapmamanız gerektiğidir. Sivilce izleri için kimyasal peeling işlemleri genelde eylül ayıyla nisan ayları arasında yapılır. Yazın yapılmasında bir sakınca olmamasına rağmen cildin iyi korunması gerekir: yani güneşe çok maruz kalmamalısınız bu peeling işlemlerinden sonra.

Sivilce Lekeleri Kimyasal Peeling

Sivilce izleri için yapılacak kimyasal peeling de eğer yüzünüzdeyse %15 ile %25 arası oranlarda TCA kullanılabilir, bir diğer asit olan glikolik asit %25 ile % 50 arasında kullanılabilir, laktik asit ise %40 ile %80 arası oranlarda tercih edilebilir. Ayrıca salisilik asit, laktik asit ve glikolik asitleri çeşitli oranlarda karıştırarak kimyasal peelingler yapılabilir.

Eğer sivilce izi ve sivilce lekesi sırtınızda, kolunuzda, göğsünüzde vb. yerlerdeyse bu iz ve lekeler için yazın da kimyasal peeling yapabilirsiniz sonuçta güneş görmeyecekler. Bu bölgeler için %25 ile %40 arası oranlarda TCA, %50 ile % 70 arasında glikolik asit tercih edebilirsiniz.” Kaynak: kimyasalpeeling.blogspot.com


Sizler için hazırladığımız bu uzunca yazının  değerli saglikozel.com sitesi okurlarına faydalı olmasını umuyoruz. Bizler bu sağlık sitesinde sizlere gerçekten faydalı bilgiler vermek için uğraşıyoruz. Yazılarımızı büyük bir özen ve titizlikle konu hakkında bilgiler veren sitelerde araştırmalar yaparak hazırlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder