28 Şubat 2015 Cumartesi

Anne Sütünün Yararları ve Zararları



Yıllarca anne sütünün yararlarından bahsedildi. Bir çok yararı olduğunu ve uzun süre anne sütü ile çocukların beslenmesinin gerektiğine değindiler. Bir çok uzman tarafından anne sütü ısrarla verilmesi gerektiğini söyledi. Ama hiç kimse anne sütünün fazlasının zararlı olduğunu söylemedi veya araştırmadı.Uzmanlar tarafınca yapılan araştırmaya göre anne sütünün fazlasının çocuğa zararlı olduğunu ortaya çıkardı.

Bildiğiniz üzere süt çocuğun karşılaştığı ilk farklı proteindir. Tabi ki hiçbir zaman anne sütü olmadan sağlıklı bir çocuk büyütmenin imkanı yoktur. Anne sütü ile beslenmeyen bir çocuk kesinlikle hayatının bir anında büyük sağlık problemleri yaşamaktadır. Ama unutmayın ki anne sütünün fazla verilmesi de çocuğa zararlıdır. Tabi ki çocuğun ilk 6 ayı boyunca anne sütü ile beslenmesi şarttır.

Yalnız çocuğun sağlığına ve gelişmesine göre 6. aydan sonra ara sıra farklı ürünlerde verilerek çocuğu diğer ürünlere alıştırmalısınız. Bir anda anne sütünün kesilmesiyle çocuğu farklı ürünlere yönlendirmek çok kötü ve çocuk için sağlıksız bir şey olacaktır. Bundan ötürü çocuğunuza yavaş yavaş farklı ürünler tatmayı ve onlara da alışmasını sağlamalısınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder