26 Şubat 2015 Perşembe

Kadınlarda Kemik Erimesi Nedenleri



Bu hastalığa aynı zamanda osteoporoz denmektedir. Zamanla kemik dokusunun azalmasıyla yani yoğunluğunun azalması ile ortaya çıkmaktadır. Kısacası kemiklerinizin kalitesinin düşeceği de denebilir.

Osteoporoz hastalığı çok ciddi bir hastalıktır. Kesinlikle yabana atmamak gerekir çünkü sonucu ölümcül olabilir. Osteoporoz ( kemik erimesi ) zamanında durdurulmazsa veya önlenmezse büyük ihtimal sakatlığa neden olacaktır. Daha da ilerlemiş ise kesinlikle ölüme neden olacaktır. Bir çok uzman tarafından şu onaylanmıştır. En çok 3. ölüm hastalığı olarak tanınmaktadır bu hastalık.

Genellikle menopoza giren bayanlar çok dikkat etmelidir. Çünkü menopoza giren bayanların %60’ı bu hastalığa yakalandığı tespit edilmiştir. İnsanlarda kemik yapısı 28 – 30 yaşına kadar düzelmekte ve gelişmektedir. Bu yaşa kadar tam olarak kemik yapısı gelişmemiş ise bir insanın kesinlikle sonucunda bu hastalığa yakalanacaktır. Genellikle bu yaşlarda görülmektedir kemik erimesi ve 40 – 45 yaşına doğru gelindikçe ya sakatlığa yada ölüme neden olmaktadır.

Kesinlikle bunları önlemenin en büyük ve ilk adımı anne karnında başlamaktadır. Anne karnındayken bile annenin düzgün beslenmesi ve çocuğa zararlı şeyler yememesi gerekmektedir. Çocuk doğduktan sonra bile beslenmesine dikkat edilmelidir. Kesinlikle kemik hastalığı genellikle görülen bir hastalık olduğundan dolayı bu hastalığı önleyici şeyler yemelidirler.

Kemik erimesinin görüldüğü risk faktörleri

-         Kadın olmak çünkü %50 sinde görülmektedir.

-         50 – 55 Yaşının üstünde olan herkes bunlara dikkat etmelidir.

-         Menopoza girmiş olmakta bunlardan biridir.

-         Erkeklerde yumurtalarının alınmasından sonra.

-         Düşük kalsiyum içeren yiyeceklerle beslenme sonucu. Kesinlikle kalsiyum yüksek besinlerle beslenin.

-         Fiziksel hareketlerinin azalmasıyla. Kesinlikle devamlı yürüyüş veya spor yapılmalıdır.

-         Bu hastalık kalıtsal bir hastalıktır. Kesin geçeceği belli değildir ama ailede yaşayan varsa dikkat edilmelidir.

-         Sigara içmek.

-         Alkol kullanmak.

-         Kola vb.. içmek

Kesinlikle bu hastalığa dikkat edilmesi gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder