28 Şubat 2015 Cumartesi

Düş Çürümesinin Nedenleri



Diş çürümesinin en temel sebebi olarak; diş bakımının düzenli bir şekilde gerçekleştirilmemesi gösterilebilir. Çünkü dişi çürüten etmen, diş üzerinde bulunan mikro organizmalardır ve bu mikroorganizmalar temiz olmayan dişlerde çok rahat üreyebilirler.

Dişlerin düzenli temizlenmemesi sonucu, günlük yaşamda tüketilen besinlerin dişlerde kalmasına yol açacaktır. Bu durum mikroplar için oldukça elverişlidir. Diş yapısına bu sayede yerleşen mikrop gibi mikroorganizmalar, dişin yapısını bozar ve belli bir süre sonra dişte oyuklar meydana getirerek dişin çürümesini sağlar.

Diş çürümesini sağlayan en büyük yiyecek grubu da hiç şüphesiz şekerli gıdalardır. Çünkü diş yapısında bulunan bakteriler en iyi şekerli gıdalara yapışır. Bu maddeler zamanla diş yapısında plak oluşumuna yol açacaktır ki bu durumda bakteriler çok daha rahat üreyerek diş minesini zayıflatır. Bu da dişin çürümesine yol açar. Bu durum ilk başta diş ağrılarına sebep olacaktır. Temizlik ihlalinin devamıyla birlikte durum dişin çekilmesine kadar gidebilir.

Tüm bu sebeplerden ötürü diş temizliği günde en az 2 defa fırçalanmak ve yemeklerden sonra diş ipi vasıtasıyla, diş aralarını temizlemek suretiyle gerçekleştirilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder