27 Şubat 2015 Cuma

Bebeğim Otizm Hastası mı ?



Kesinlikle çok sakin veya çok hırçın bir bebeğe sahipseniz bu otizm hastalığından şüphelenmeniz gerekir. Kesinlikle bu çocuklar bir birey ile göz teması kurmadığını ve dış çevre ile yaşamakta olduklarını belirtmiştir uzmanlar.

Kesinlikle bebeklerin belli aylarda yapması gerekenler vardır. Eğer bebeğiniz bunları yapmıyor ise otizm hastalığından şüphelenin. 3 aylık bir bebek rahatlıkla başını dengede tutabilir ve kendi kendine gülebilir. 6 aylık bir bebeğin ise kesinlikle sizlerle bir iletişime geçebilmesine dikkat ediniz. Karşısında ki kişi hareketler yaptığında onu izleyerek ve onun hareketlerine gülüp yada garip mimikler eşliğinde bir şeyler yapıyorsa otizm hastalığından korkmayınız. Aşağıda yapılması gereken ve yapılmaması gereken birkaç şeyi açıklayacağız.

- 2 yaşından küçük çocuklara kesinlikle televizyon izletmeyin.
- 3 aylık bir bebeğin altını pislettiğinde veya karnı acıktığında ağlayarak tepki verip vermediğine dikkat edin. Kendi kendine gülmelerine dikkat edin. Bunları yapmıyorsa bir uzmana danışın.
- Yada 6 aylık bir bebek çok rahat şekilde sizlerle iletişim kurabilir. Eğer sizin yaptınız komikliklere gülmüyor ve sizinle ilgilenmiyorsa kesinlikle bunda bir problem vardır.

Bunlara kesinlikle dikkat edin. Erken teşhis belki bazı şeyleri değiştirmenize yarayabilir. Direk bir uzmana danışın kesinlikle.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder