27 Şubat 2015 Cuma

Çocuğum Sigara Bağımlısı Olabilir mi ?



Bir çok uzman anne ve babaları uyarıyor. Sigarayı deneyen her 10 çocuktan 8’nin sigaraya bağımlı oluyor. Anne ve babaların rolleri çok büyük bu konuda. Bir çok uzman tarafından ve bazı kurumlar tarafından sigara bırakma sloganı “sende bırakabilirsin” ile sizleri sigara bırakmaya davet ediyor. Araştırmalara göre sigara içme yaşı bir hayli düşmüştür. Ortalama sigaraya başlama yaşı 10 yaş olarak hesaplanmıştır. Sigara çok ucuz ve insanları yavaş yavaş öldüren bir kitle silahıdır. Bunca şey bilinirken aileler neden dikkat etmezler.

Bütün sağlık il müdürlükleri sigarayı bırakabilmeniz için sizlere yardımcı olmaya çalışıyor. Sigara yüzünden her yıl yüz bin insanın öldüğü ortaya konuldu. Aslında başlarda hiç zararı yok gibi görünse de zaman içerisinde vücudu mahvederek sizi yeniyor ve öldürüyor. Kesinlikle en ucuz kitle imha silahıdır sigara.

Çocukların neden bu kadar erken yaşta sigaraya başlama nedenini de şu şekilde açıklıyorlar. Anne ve babanın onların önünde sigara içmesi o çocukları buna tetikliyor. Kesinlikle anne ve baba çocuğunun  aklı erene kadar onun önünde sigara içmemelidir. O yaşta ki çocuklar büyüklerini örnek alacağından dolayı sigaraya başlayacaktır. Önemli noktalardan biride çocuğunuzu bilgili yetiştirmelisiniz. O yaşta çocuğunuza sigaranın zararlarını ve kesinlikle içmemeleri gerektiğini aşılayınız. Sonuca ulaşabilmeniz çok büyük bir olasılıktır.

Sigara sağlığa zararlı olduğu kadar sizin kesenize de zararlıdır. Sonuçta en ucuz sigarayı ele bile alsak ayda minimum 110 TL sigara için gitmektedir. Bu parayla bir çok şey alınabilir ve çocuğunuzun rızkından kesmemiş olursunuz. Sigarayı bırakınız sizin sağlığınız için en iyisi bu olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder