28 Şubat 2015 Cumartesi

Boşanacak Çiftlerin Çocuklara Boşanma Kararını Açıklaması Nasıl Olmalıdır?



Uzmanlar boşanacak çiftlerin kararlarını çocuklarına bildirirken çok dikkat etmeleri gerektiğini savunuyor. Çocuklarınızın psikolojisini bozmanızdan ötürü çocuklarınızın hayatları kesinlikle kötüye gidecektir. Çocuklarınıza ayrılacağınızı açıklarken uyulması gereken konuları aşağıda sıralayalım.

- Ayrılık kararınızı çocuklarınıza açıklarken kesinlikle çocuklarınızın yaşlarını göz önünde bulundurmayı unutmayın. Onlara göre cümleler seçerek anlatın.
- Çocukların anne ve baba ile görüşme düzenini hep birlikte kararlaştırın. Çocuklar kimde kalmak isterse orda kalmasına özen gösterin.
- Kesinlikle kendi aranızda ki bu durumu çocukların önünde konuşmayınız.
- Kesin karar aldıktan sonra çocuklarınıza birlikte anlatınız.
- Okul veya sağlık gibi önemli sorunlarda çocuklarınızla 2 ebeveynde ilgilenmelidir. Çocuğunuzu arkadaşları yanında annesiz ve babasız hissettirmemiş olacaksınız.

Unutmayın sizin boşanmanız çocuklar üzerinde çok büyük etki yaratacaktır. Onların her istediklerini yapmaya çalışın. Her çocuk istediği ebeveynle görüşmesinde sorun çıkmasın. Önemli günlerinde 2 tarafta çocuklarının yanında olmalıdır. Çocuklarınızın geleceğini tehlikeye atmayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder