26 Şubat 2015 Perşembe

Romatizma Hastalarında Egzersizin Faydaları



Yürüyüşün yapmanın ne denli güzel bir egzersiz olduğunu hepimiz biliyoruz. Yürüyüş kalbi güçlendirir , akciğerleri geliştirir , yorgunluğa karşı dayanıklılık sağlar , kemikleri güçlendirir ve kemik erimesinin önlenmesine katkı sağlar. Yürüyüş kaslarımızı geliştirir ve eklem esnekliğimizi korumamızı sağlar. Bu yüzden romatizma üzerinde de yürüyüş yapmanın büyük etkisi vardır.Romatizmaya bağlı hareketsizlikte eklemlerde tutukluğa ve kaslarda yol açar.  Yürüyüşün bu faydaları yanında psikolojik faydaları da vardır. Yürüyüş yapan insan daha iyi uyur , kilosunu kontrol edebilir  ve moralini yüksek tutar. Romatizmanın sebep olduğu depresyon , stres ve yorgunluk gibi problemlerle de başa çıkmamızı sağlar.

Romatizmalı insanların düzenli yürüyüş yapması rahat bir hayat yaşamaları için büyük yer kaplar. Romatizmalı insanların egzersiz yapmaları büyük önem taşır.

Yürüyüşe başlamadan önce doktorunuza başvurun. Doktorunuzdan ne kadar süre , nasıl yürümeniz gerektiğini ve dozunu öğrenin. Doktorunuzun tavsiyesine göre hareket edin. Yürüyüş yaparken rahat ayakkabılar giyin; rahat bol ve nemi alacak kumaşta kıyafetler seçin. Yürüyüş yapmadan önce ve sonra ısınma hareketleri yapın. İlk yürüyüşünüzde çok yüklenmeyin kendinize. Düz ve sert zeminde yürüyün.

Yürüyüş gerçekten romatizma hastaları için çok önemli bir yer tutar. Fakat romatizmal hastalıklar kalça , diz ve ayak eklemlerini etkilemişse , bu hastalıkların alevli dönemlerinde yürüyüş zararlı olabilir. Bu dönemlerde istirahat çok önemlidir. Bu nedenle sizin için neyin uygun egzersiz olduğunu doktorunuz yardımıyla öğrenin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder