28 Şubat 2015 Cumartesi

Sağlıkta Aile Planlaması



Günümüzde bir çok insan çok bilgilendi. Doğum oranının azalması insanların bilgilenmesinden ve kürtaj ile alınan çocukların çoğalmasındandır. Sağlıkta aile planlaması çok önemli rol oynamaktadır. Günümüzde ilişki yaşı çok aşağı yaşlara kadar düşmüştür. Buda tamamen bilinçlenmenin  bir sonucudur. Doğum kontrol hapları yada buna benzer etmenler olmasa bugün çocuk oranı geçmişe göre daha çok olacaktır. Kullanılan doğum kontrol için etmenleri sıralayalım:

-         Genel olarak doğum kontrol hapları kullanılmaktadır.

-         Bir çok doğum kontrol yöntemleri. Bunlar çok uzun süreli sürmektedir.

-         Spiral

-         En yaygın olarak kullanılan ikinci etmen bariyer yöntemleridir. Prezervatif gibi..

-         Doğal yöntemler sonucu. Bunlar kadınların özel hallerine göre değişir.

-         Cerrahi işlemler sonucu. Bu işlemler kısırlaştırma gibidir.

Son zamanlarda prezervatif kullanımları oldukça artmıştır. Bunun en büyük sebebi ise doğum kontrol haplarını kullanarak bulaşan hastalıklardır. Cinsel yolla bir çok hastalık bulaşmaktadır. İnsanların bilinçlenmesiyle bu hastalıkların bulaşmaması için prezervatif kullanımı artmıştır.

Aile planlamasında ki en büyük rol ise kısırlaştırma yöntemidir. İstenilen çocuklar sonrası kısırlaştırma ile buna nokta konulabilir. Çünkü büyük yaşlarda çocuk doğurmak gerçek anlamda sağlık problemleri yaşatır bayanlara. Bu sağlık problemlerini yaşamamak için kesin bir şeye varılmalıdır. Eğer kısırlaştırma yapılmadığı taktirde doğacak çocuk kesinlikle anneye sağlık problemleri yaşatacaktır.

Kesinlikle annelerin bu durumları göz önünde bulundurarak bir önlem alınmadır. Eğer alınmazsa sonuçları çok kötü olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder