31 Temmuz 2015 Cuma

Diş Sağlığı ve Diş Bakımı Hakkında Herşey.


Ağız sağlığı temiz dişler ile başlar. Diş fırçalamak ve diş ipi ile dişlerinizi temizlemekten ağız sağlığı problemlerini tanımaya kadar günlük diş bakımı ipuçları alın..

Dişlerinizi çok fırçalamaktan yorgun mu düştünüz? İple temizlemek sizi çok mu meşgul ediyor? Eğer bu günlük işleri atlamak size cazip geliyorsa, gülümsemenizin bu basit diş bakımı alışkanlıklarına bağlı olduğu aklınıza gelsin!

Nasıl ağız sağlığınızı düzenlemek gerektiğini ve ne zaman ağız sağlığı problemlerinizi hekiminize bildirmeniz gerektiğini öğrenin.

Sağlıklı ağız için fırçalama!

Ağız sağlığı temiz dişlerle başlar.

Amerikan Diş Derneği’nin verdiği fırçalama tekniklerini bir gözden geçirin;

Dişlerinizi gönde en az iki kez fırçalayın. Fırçalayacağınız zaman acele etmeyin. Bu titiz işlemi yapabilmek için yeterli zamanı ayırın.
Uygun ekipman kullanın. Bir florid diş macunu ve yumuşak telli diş fırçası kullanın. Elektrikli veya pilli diş fırçalarının, özellikle artritiniz ve başka herhangi bir probleminiz varsa bunların fırçalamayı zorlaştırdığını göz önünde bulundurun.
Pratik iyi bir tekniktir. Diş fırçanızı dişlerinize zıt açı olacak şekilde hafifçe tutun ve kısa ileri-geri hareketleri yapın.
Diş fırçanızı ne zaman yenilemeniz gerektiğini öğrenin. Elektronik diş fırçanız için 3-4 ayda bir başlık değiştirmek gerektiğini ve normal fırçanız içinse tellerin yıpranmış-dökülmüş hale geldiğinde değiştirilmesi gerektiğini aklınızdan çıkarmayın.
Sağlıklı ağız için diş ipiyle temizlik!

Herhangi bir diş fırçası veya diş macunu dişlerinizin arasına veya alt bölgelerine ulaşamaz. Bu yüzden günlük diş ipiyle temizlik çok önemlidir.

Diş ipini kullanma teknikleri;

Eksik etmeyin. Yaklaşık 45 santim uzunluğunda bir diş ipi koparın. Rüzgar yönünde ipi bir elinizin orta parmak etrafına dolayın ve kalan tarafı diğer elinizdeki orta parmağınıza 3 santimlik boşluk kalacak şekilde ipi ilk dişinize bağlayın.
Her seferde bir dişe götürün. Nazik bir şekilde ipi diş etinden çekmek ve plakları kazıyabilmek için baş parmağınızı ve diğer dört parmağınızı kullanın. Dişin her yerini iple nazikçe ovun. Diğer dişe geçinceye kadar ipi çözmeyin.
Devam edin, bırakmayın. Eğer ipi dişinize doğru götürürken sıkıntı yaşıyorsanız, parafinli çeşidini deneyebilirsiniz. İpi beceriyle kullanmak zor geliyorsa, diş ipi tutucu veya diş arası temizleyici kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder