8 Temmuz 2015 Çarşamba

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?



                Kellik erkekler başta olmak üzere günümüzün en önde gelen sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Özellikle orta yaş döneminden sonra etkisi çok fazla bir biçimde görülen saç dökülmeleri birçok nedene bağlı olarak oluşmaktadır. Saç dökülmelerine sebep olan en önemli nedenlerinden biri de genetik faktörlerdir. Ailedeki kellik oranı fazla ise o bireyde de saç dökülmesi ve kellik görülmesi olasılığı çok fazladır. Kelliği çözümde en etkili yöntem günümüz teknolojisinin de yardım ile saç ektirmektir.

                Saç ektirme işlemi devlet hastaneleri, özel hastaneler, özel poliklinikler gibi birçok yerde ameliyat koşulları altında yapılmaktadır. Kelliğe çözüm arayanlar her ne kadar orta yaş ve ileri yaş grubu olarak gözükse de günümüzde genç yaştaki birçok insanda da saç dökülmesi ve kellik problemi görülmektedir. Saç ektirmek, uzman doktor eşliğinde ve uzman bir ekip sayesinde yapılan ve saç kökü olan kişilere uygulanabilen bir yöntemdir. Saç ektirme yöntemi yaptırmadan önce doktorla konu hakkında yeteri kadar görüşme yapılmalı ve bu işlemin sonuçları hakkında bilgi edinilmelidir.

                Kelliğe çözüm adı altında piyasada birçok saç kürü ve ilacı bulunmaktadır. Bunların çoğu kişilerin duygularını suiistimal etmek amacıyla piyasaya sürülen tamamen kar amaçlı ve etkisi olmayan oluşumlardır. Uzman bir dermatoloji tarafından önerilen ilaçların çoğu ise kelliğe çözüm niteliğinde olabilmektedir. Saç ektirme işlemi günümüzde en çok yapılan operasyonlar arasındadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder