6 Temmuz 2015 Pazartesi

Nasıl Kilo Alınır?



Kilo almanın birçok yöntemi vardır ama bunların arasından en doğru ve sağlıklı olanını seçmelisiniz
İnsanlar büyük çoğunluğu fazla kilolarından kurtulmaya çalışsa da aslında arka planda bir o kadar da kilo almaya çalışan insan vardır. Kilo almak da en az kilo vermek kadar zor ve meşakkatli bir iştir. Önemli olan kilo alırken vücudun sağlıklı bir şekilde bu alımı yapmasını sağlamak ve dengeyi bozmamaktır. Kilo almak isteyenlerin akıllarından çıkarmaması gereken ilk ve en önemli nokta dengeli beslenmedir. Çoğu kişi aşırı yiyerek kilo alacağını düşünse de bu durum sağlık açısından oldukça tehlikelidir. Doktor kontrolü ile yapılacak olan kilo alma işlemleri her zaman için daha sağlıklı sonuçlar verecektir.

Dengeli beslenmede dikkat edilecek husus, süt ve süt ürünlerinin tüketimi ile tahıl ürünlerinin miktarının artırmasıdır. İnsan vücudu bir kilo alabilmek için yaklaşık olarak 3500 kaloriye ihtiyaç duyar buda doktor kontrolü ile dengeli beslenme sayesinde mümkündür. Kilo almak için sabırlı olmak gerekir. Kilo vermede karşılaşılan sıkıntıların benzerleri kilo alma işlemlerinde de karşılaşılır. Haftada ortalama olarak alınacak 1 kilo sağlık açısından yeterlidir, bu oranın aşması şişmanlık oluşumunu tetiklemektedir.

Doktor kontrolü ile kilo alma işlemlerinde bir takım muayeneler sonucunda en doğru teknik belirlenir. Dengeli beslenme ile birlikte alınacak her kilo sağlık açısından faydalı olacaktır. Sağlıklı kilo alımında etkili olan bir diğer önemli faktör de egzersizlerdir. Eğitmen eşliğinde yapılacak olan egzersizler alınan kiloların yağ kitlesi değil de kas şeklinde oluşumuna büyük oranda katkı sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder