18 Temmuz 2015 Cumartesi

Hamilelikte yorgunluk


Mesaide hamileliğinize vücudunuzu yorgun hissedebilirsiniz ve iş günü boyunca gebeliğinizi kolaylaştırmak amacıyla dinlenmek zor olabilir. Aşağıdakiler bu durumda size yardımcı olabilir;
Protein ve demir bakımından zengin gıdalar yiyin. Yorgunluk, demir eksikliği anemisi belirtisi olabilir, ama dengelemeye diyetiniz yardımcı olabilir. Kırmızı et, tavuk, deniz ürünleri, yeşik yapraklı sebszeler, tahıllı makarna, fasulye, nohut gibi yiyecekler seçin.

Kısa ve sık aralar verin. Canlanmak için ayağa kalkın ve bir kaç dakika etrafta gezinin. Işıklar kapalı bir kaç dakika geçirin, gözleriniz kapalı ve ayaklarınız yukarıya doğru olsun. Bu aktif (şarj) olmanıza yardımcı olabilir.

Rutin fitness’a devam edin. Her ne kadar egzersiz uzun bir günün sonunda aklınızda beliren son şey olsa da, fiziksel aktiviteler enerji düzeyinizi arttırabilir (özellikle masa başında oturuyorsanız). İşten sonra yürüyün ya da doktorunuz yeterli diyene kadar doğum öncesi egzersiz sınıflarına katılın.

Erken yatın. Her gece yedi – sekiz saat arası uykuyu hedefleyin. Sol yana yatmak bebeğinizin kan akışını arttırmaya ve şişmeyi önlemeye yardımcı olur. Bacaklarınızın arasına ve göbeğinize yastık koymak da yardımcı olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder