10 Temmuz 2015 Cuma

Stresten Kurtulmanın Yolları



Hayatın hemen hemen her yerinde olan stresten nasıl uzak olunacağı bu makalede yazmaktadır
Stres insanın günlük yaşamda karşılaştığı olayların insan ilişkilerinde ki baskının sonucu hissedilen sıkıntı ya da zorlanma durumu olarak ifade edebiliriz. Stres kişiye hem beden yönünden hem ruh yönünden zarar vermektedir.

Stres insan vücudunda yorgunluk, halsizlik meydana getirir ruhen kişide sinirlilik yaratabilir. Yoğun stres başta mide ve sindirim sistemi rahatsızlıkları olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarır. Bu nedenle stresten ve stresin neden oluğu olumsuz durumlardan başa çıkmayı ve stresi hayatınızdan uzak tutmayı öğrenmelisiniz. Stresten kurtulmanın birçok yolu vardır. Bunları şöyle sıralayabiliriz.

Rahatlamayı öğrenin; sizin için en etkili olan rahatlama yöntemlerini belirleyerek bu yöntemleri uygulayabilirsiniz. Olumlu düşünerek te rahatlayabilirsiniz.

Derin ve ritmik nefes alın; derin nefes alıp vermek rahatlatıcı bir tekniktir. Fiziksel, zihinsel ve duygusal enerjimizi arttırır. Stresten, gerilimden ve baskıdan uzak olmanızı sağlar.

Olumluya odaklanın; kötü düşünmeyin, elbette ki her olayın bir olumlu sonucu vardır. Olumlu düşünün ki yaptığınız işin sonucu da olumlu olsun. Olumlu düşündüğünüzde ister istemez rahatlar kendinizi iyi hissedersiniz. Olumlu düşünün kendinize özgüveniniz olsun böylelikle stresten uzak durmuş olursunuz.

Aşırı tepkilerden kaçının; öfkeyle kalkan zararla oturur. Sizde yaptığınız işin sonucunda zararlı çıkmak istemiyorsanız tepkilerinizi kontrol etmelisiniz. Sakin olun, olumlu düşünün aşırı tepki vermekten kaçının.

 Hayır demeyi öğrenmelisiniz; hayır diyebilmek insanın kendine olan özgüveniyle ilgilidir. Kendinizi düşünmek bencilce olabilir ama siz kendinizi düşünmezseniz kimse sizi düşünmez. Konu ne olursa olsun istemediğiniz bir durumdaysanız özgüveninizi toplayıp hayır diyebilmelisiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder