10 Temmuz 2015 Cuma

Kalp Ağrısı Nedir? Nedenleri Nedir ve Tedavisi Nasıl Yapılır ?



Kalp, insan hayatı için en önemli organlardan bir tanesidir. Kanı vücuda pompalayan ve vücudun ihtiyacı olan tüm besinlerin alınmasını sağlayan bir organdır. Kalp çalışmaz ise insanın yaşaması mümkün değildir. Kalp, fonksiyonlarını yerine getiremez ise, vücutta çeşitli hastalıkların görülmesi mümkündür.  Ayrıca, kalbin içerisinde bulunan bazı hastalıklar da kalbin düzgün çalışmasını engelleyebilmektedir.

Kalp Ağrısı Tedavisi

Çeşitli kas ağrıları, yani kaslardaki kasılmalardan kaynaklanan ağrılar, damar hastalıklarının habercisi olabilmektedir. Ayrıca kalp haslarının yeterince çalışmaması da kalpteki kan pompalanmalarının doğru bir şekilde yapılmamasına neden olmaktadır. Bunun yanında bu kasların doğru çalışmaması ağrılara da sebebiyet verecektir.

Kalp Ağrısı Nedenleri

Kalp ağrılarının genel karakterist yapıları, ağrılara sebebiyet veren hastalıklarının kalbin yakınlarında cereyan etmesidir. Ancak, bazen vücudun bazı yerlerinde gerçekleşen hastalıklardan kaynaklanan kalp ağrıları da bulunmaktadır. Örnek olarak, omuzlara inen ağrılar kollara da ulaşabilmektedir. Kalp ağrılarının kimi zaman ki nedenler, de çeneden kaynaklanabilmektedir.  Ancak bu ağrılar tamamı ile geçicidir asıl kalp ağrıları, göğse vuran bir baskı şeklinde hissedilmektedir. Bu baskılar, hastanın vücudundaki baskıyı ve yükü artırmış durumda bulunur. Bunun yanda kalbe bıçak sağlanması, şok etkisi yaratan ağrılarda olabilmektedir.

Kalp Hastalıkları

Kalp ağrılarının bazıları ise, yorulmalarla ortaya çıkmaktadır. Bu tarz ağrılar vücudun dinlendirilmesi ile, ortadan kalkmaktadır. Aşırı derecede harekete bağlı olarak oluşan ağrıların yanında, psikolojik durumlarda ortaya çıkan hastalıklar da ortaya çıkabilmektedir. Heyecan, stres gibi psikolojik durumlarda ağrılar da oluşmaktadır.  Damarların sıkışmalarına bağlı bu hastalıklar çeşitli ilaçlarla tedavi edilebilmektedir. Ağrıların genel süreleri 3 ile 5 dakika arasında değişmektedir.

Kalp rahatsızlığı olan hastaların kendilerine son derece dikkat etmeleri gerekmektedir. Kalp az önce de söylediğimiz gibi vücudun hayati önem taşıyan ortamlarından bir tanesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder