16 Temmuz 2015 Perşembe

Kırışıklıkları Engelleyen Yiyecekler



Günümüzde hanımlar güzelliklerini korumak için ellerinden gelen her şeyi yapmaktadır. Bu bağlamda uygulanan yüzler yöntem işe yaramaz iken güzelliği etkileyen en önemli olumsuz etken ciltte meydana gelen kırışıklıklardır. Genç, yetişkin pek çok bayanın karşılaştığı cilt kırışıklıklarının her gün tükettiğiniz besin öğeleri ile doğrudan orantılı olduğunu biliyor muydunuz?

Amerika’da uzman doktorlar tarafından yapılan araştırmalar sonucunda patates, makarna, beyaz un ve şekerin ne kadar sağlıksız olduğunu ve yaşlanmayı tetikleyici etkilerinin bulunduğunu açıklamıştır.

Özellikle şeker hanımlar üzerinden oldukça fazla olumsuz etki göstermektedir. Cilt yaşlanmasını tetikleyen en büyük etkenlerden olan şeker ve şeker ürünlerinin hanımlarının hayatlarından olabildiğince kaldırması gerekmektedir. Yine Amerika’da ki testlerde şeker hastası olan veya çok fazla şeker tüketen hanımlar ve şekeri oldukça az tüketenler arasında yapılan testlerde diyabetli kişilerin cilt yaşlanması ile daha erken karşılaştıkları kanıtlanmıştır.

Uzun yıllar boyunca sürekli şeker oranı yüksek olan besinler tüketen hanımların daha erken yaşlandıkları görülür iken bu oranı düşürmek tamamen sizin elinizde. Hayatınızı yoluna sokmak ve daha sağlıklı bir yaşam sürebilmek için şeker oranını azaltmanız gerekmektedir.

Cilt bölgesinde oluşmakta olan kırışıklıkların bir diğer ana nedeni ise yağlı yiyeceklerin tüketilmesidir. Yağ, her zaman cilt güzelliğini olumsuz etkileyen bir unsurdur. Gerek sivilcelerin çıkmasını sağlaması, gerekse de cildin daha çabuk kırışmasını ve yaşlanmasını sağlayan yağı hayatınızda en aza indirmeniz sizler için oldukça faydalı bir uygulama olacaktır.

Eğer cilt kırışıklarını yiyecekler sayesinde engellemek istiyorsanız  A vitamini, C vitamini ve E vitamini yüksek besin öğelerini her gün düzenli olarak tüketin. Bu besin grubunda bulunan yiyecekler aynı zamanda cildinizin daha parlak ve daha güzel görünmesini sağlayacak, cilt yaşlanmasını da engelleyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder