7 Haziran 2015 Pazar

Ayak Bakımı Nasıl Yapılır ?


Ayaklarımız gün boyu bütün yükümüzü çekerler ve çok yorulurlar. Bazen buradaki deride kalınlaşmalar görülür. Yumuşacık, tertemiz, bakımlı ve en önemlisi sağlıklı ayaklara sahip olmak için evde kendiniz de bakım yapabilirsiniz. Özellikle ayakta çok fazla kalıyorsanız ayak bakımı daha da önem kazanıyor. Kişisel hijyenin temellerinden biri olan ayak bakımı ile sağlıklı ayaklara sahip olabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken ilk ve en önemli şey ayaklarınızı daima temiz tutmaktır. Ayaklarınızı her gün ılık suyla ve sabunla yıkayın.

Yıkadıktan sonra mantar oluşmaması ve bakterilerin yerleşmemesi için mutlaka çok iyi şekilde parmak araları dahil olarak kurulayın. Yatmadan önce yıkadığınız ayaklarınıza nemlendirici krem sürün. Sürdükten sonra çorap giyerek daha çok yumuşamalarını sağlayabilirsiniz. Yaz mevsiminde çok mümkün olmasa da kışları yumuşacık ayaklara sahip olduğunuzu gözlerinizle göreceksiniz.

Ayaklarda biriken ölü deriyi her banyoda ponza taşı ile temizleyin. Banyodan önce ayak yumuşatıcı köpük ürünlerden birini uygulayarak bu işlemi kolaylaştırabilirsiniz. Saç kreminizin saçınızda beklemesi gereken zamanı ayaklarınızı temizleyerek değerlendirip aynı zamanda iki işi de bitirebilirsiniz. Zaman zaman ayak masajı da hem ayaklarınızı yorgunluktan kurtarıp rahatlatacak, hem de tüm vücudunuzda iyi bir etki yaratacaktır. Uzak doğuda 3000 yıldan fazla zamandır uygulanan ayak masajının etkileri genelde hafife alınsa da tüm vücut için sağlık kaynağıdır diyebiliriz. Özellikle bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkili olan ayak masajı, uykusuzluk, migren, anksiyete bozuklukları gibi pek çok rahatsızlığa da iyi gelir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder