8 Haziran 2015 Pazartesi

Solaryumun Yararları ve Zararları


Solaryum özellikle kış aylarında ve yaz başında hemen herkesin bronz ve güzel görünmek için başvurduğu bir yöntemdir. Yazın gelmesiyle birlikte, teninin canlı, bronz ve güzel görünmesini isteyen birçok insan solaryum ile bronzlaşma yoluna gitmektedir. Ancak solaryumun bu gibi yararlarının yanı sıra bazı zararları olduğu da süregelen tartışmalar arasında yer almaktadır.

Solaryuma girmeyi düşünenler solaryumun yararları, zararları ve uyulması gereken kuralları hakkında bilgi sahibi olmalıdır.

Araştırmalar sonucu uzmanlar, solaryumun gözlerde katarakt oluşumuna ve yanıklara sebebiyet verebileceği konusu başta olmak üzere uyarıyor. Ayrıca deri kanseri gelişimine yol açtığı da yapılan araştırmalara dayanılarak söylenen bir başka zarar.

Solaryum esnasında yayılan UV-A ışınının deri kanserine sebebiyet verdiği, bunun dışında erken cilt yaşlanmasınında olabileceği ileri sürülmektedir.

Yararları ise; daha çok estetik olarak uygulanan bir tedavi yöntemi olarak kullanılmasına dayanıyor. Akne, sedef hastalığı tedavisi, solunumun güçlenmesi, bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi ve daha az soğuk algınlığına yakalanma gibi yararları mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder