5 Haziran 2015 Cuma

Tuz Tüketimi Nasıl Olmalıdır ?


Tuz, sağlık açısından gündemden hiç düşmeyen bir besin maddesi. Yediğimiz tuzun vücudumuz üzerinde olumsuz etkileri söz konusudur. Sofra tuzu sodyum klorür denen bir kimyasaldır. Sodyum klorürün büyük miktarı sodyumdur. Sodyumun, vücudumuzdaki sıvı dengesini sağlamak, sinir sisteminde iletileri sağlamak, kas kasılım ve gevşemelerini etkilemek gibi önemli görevleri vardır. Sodyum kararında alındığında yararlı, fazla alındığında zararlı bir mineraldir.

Böbrekler vücuttaki fazla miktar sodyumu dışarı atamadığında, sodyum vücutta birikmeye başlıyor. Vücutta biriken sodyum suyu tutarak kan hacminin artmasına sebep oluyor. Kan hacminin artışıyla kalp daha fazla çalışmaya başlıyor. Buna bağlı olarak damar içindeki basınç artıyor yani tansiyon yükselmesi gerçekleşiyor.

Günlük sodyum alım miktarı ortalama 1500-2500 miligram arasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder