23 Haziran 2015 Salı

Hamileyken Kullanılacak Kozmetik Ürünleri


Günümüzde genç yaşlı pek çok bayan güzelliğine her zaman dikkat etmektedir. Ancak özellikle bazı dönemlerde bayanlar güzelliklerini yitirmekte ve bu güzelliği tekrar elde etmek için uğraş göstermektedir. Hamilelik dönemi elbette pek çok hanım için oldukça güç bir dönemdir. İnsanlar bu dönemlerde kendilerine bakmayı ihmal eder ve form kaybı yaşarlar.

Gebelik döneminde kendine bakmak isteyen hanımlar için yazımızda hangi kozmetik ürünleri kullanacağınız ve hangilerini kullanmamanız gerekeceği hakkında detaylı bilgilere yer vereceğiz. Daha güzel bir görünüm sağlamak için kozmetik ürünleri oldukça önem taşır. Hamile iken bu ürünlere ise dikkat etmediğiniz takdirde pek çok farklı sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bunun nedeni ise kozmetik ürünlerinin içerisinde bulundurmuş olduğu kimyasal maddelerdir.

Gebelikte kadınlar en çok ilaç, ışın, kimyasal maddeler ve deri yolu ile oluşan sıkıntılardan şikayetçidir. Kimyasal madde almamaya oldukça dikkat etseniz de genellikle bu kimyasal maddeler ağız yolu, temas yolu ve solunum yolu ile vücudunuza bulaşabilmektedir. Bu kimyasal maddeler anne karnındaki fetusa oldukça büyük zararlar verebilir. Bu yüzden aşağıdaki maddelere oldukça dikkat etmelisiniz.

Saç Boyamasına Dikkat !

Hamilelik döneminde olabildiğince saçınızı boyatmakta kaçının. Saç boyalarının yapımında kullanılan kimyasal maddeler vücudunuza işlemekte ve anne karnındaki fetusa ciddi boyutta zararlar vermektedir. Eğer saç boyatma işlemini zorunlu olarak yapıyorsanız açıcı kullanmamalı ve bitkisel boyaları tercih etmelisiniz.

Düzleştirici ve Permayı Erteleyin

Saçlarınızda uygulamış olduğunuz düzleştiriciler içerisinde sodyum hidroksit ve bisülfit adı verilen kimyasal maddeler oluşmaktadır. Saçlarınızı düzeltmek için genellikle su veya sprey sıkarak gerçekleştirin.

Nemlendiricileri Bol Bol Kullanın

Hamilelik döneminde cilt kuruluğu ile oldukça sık karşılaşacaksınız. Bu yüzden cilt kuruluğunu engellemek için nemlendirici ürünleri bu dönemde bol bol kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder