2 Haziran 2015 Salı

Derideki Düşman Siğiller


Siğillerin oluşma nedeni halk arasında değişik nedenlerden gerçekleştiği söylenirken aslında siğiller çok sık görülebilen viral bir enfeksiyon hastalığıdır.Siğiller kişiden kişiye bulaşıcıdır.Siğil virüsünü taşıyan kişilerle kurulan temas virüsün yayılmasına neden olur.

Siğilin belirtisi deri ve mukozaların bölgesel şekilde kalınlaşarak oluşan bir deri hastalığıdır.Siğil mikrobu vücudun her bölgesinde ortaya çıkabilir ve etkisini gösterebilir.Siğiller el üzerleri ve ayak tabanlarında,sakal bölgesinde de görülebilir.Tırnak kenarlarında çıkan siğillerin tırnak yiyen kişilerde sık gözleniyor.Bunun sonucunda ağız içi ve diş etlerine de bulaşabiliyor.Genital siğiller ise cinsel temas ile kişiden kişiye bulaşır.

Küçük yaştaki çocuklar da oluşan derideki küçük sıyrıklar, ellerden yüze, dizlere ve dirseklere yayılarak çoğalmasını sağlar.

Siğiller zamanla artarak büyür ve tedaviye dirençli hale gelebilir. Virüs ile temas eden kişinin bu virüse karşı bağışıklık sisteminin durumu kolay bulaşıp bulaşmamasını gösterir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder