7 Haziran 2015 Pazar

Ciltte Oluşan Kahverengi Lekeler Nedir? Neden Çıkar?


Eğer tüyleriniz kıvırcıksa ve batık olmaya meyilliyse çok geç olmadan lazer tedavisi görmelisiniz. Batıklar ilk bakışta önemsiz görünseler de cilt altında büyümeye devam ederek zamanla büyük sorunlar haline gelebilmekteler. Çevrenizde kıl dönmesinden ameliyat olan insanlar vardır. Kahverengi batık lekeleri kıl dönmesinin işaretidir. Birkaç tanesi birleştiğinde veya aşırı büyüme olduğu zaman cerrahi müdahale gerektirir ki basit bir müdahale olmasına rağmen iyileşme dönemi oldukça sıkıntılıdır.

Bu lekeler senelerce geçmez ve cildiye doktoruna gittiğinizde genellikle yapılacak bir şey olmadığını söylerler. Eğer kahverengi batık lekeleriniz varsa genel cerrahi doktoruna muayene olmalısınız. Bir enfeksiyon oluşumu yok ise çok basit bir işlemle bu lekelerden kurtulma imkanına sahipsiniz. Sorun derinlerde olduğundan sorunun kaynağı yok edilmeden bu lekelerden kurtulma şansınız ise maalesef yok. Bu gibi bir durumda yapılan en büyük yanlış ise batıkları kendiniz çıkarmaya çalışmaktır.

Özellikle bacaklarda görülen kahverengi batık lekelerinden kurtulmanın en etkili yolu lazer tedavisi görmektir. Ne kadar erken gidilirse o kadar etkili sonuç alınır bu yüzden bu işlemi ertelememenizde fayda var. Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak için bu lekeler oluşmadan önce yapabileceğiniz bir diğer uygulama da her banyo sırasında kese yapmak. Lekelerin geçmesi çok zor ancak batık oluşumunu engellemek sizin elinizde. Baştan önleminizi iyi alın, güzelliğinizi tehlikeye atmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder