16 Haziran 2015 Salı

Doğal Hemoroid Tedavisi Nasıl Yapılmalıdır ?



Hemoroid zaman zaman  oldukça fazla acı veren bir rahatsızlıktır. Hemoroidin genel olarak 2 türü vardır. İç hemoroid ve dış hemoroid.

Dış hemoroid anal kanalın dışında deri ile aynı renge sahip olan damarın şişmesi sonucu meydana gelir.
İç hemoroid  kalın bağırsağın anal çıkışa yakın yerinde damarda olan bozulmadır. Bazen damar aşırı şiştiğinden dışarı çıkabilirler.

Hemoroid hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra hemoroid tedavisi nasıl yapılır? sorusunu cevaplayalım.
Hemoroidin çok çeşitli tedavi yöntemleri vardır. Ancak hiç biri kesin sonuç  vermeyebilir.

Doktorların önerdiği tedavi: Doktorlar genel olarak kabız olmamaya dikkat etmeyi , dışkı yaparken kendinizi zorlamamayı , acı türleri ve alkolden uzak durmayı, hareketsiz kalmamayı önermektedir. Bunun yanında doktorların verdiği bir kaç ilaç türü de vardır.

 
Bazen tüm bu yapılanlara rağmen hastada aşırı kanama ve acı oluşur. Bu tür hastalar için ise skleroterapi ve band ligasyon tedavisi kullanılır. Skleroterapi: Hemoroide neden olan damarların iğne yöntemi ile büzülmesini sağlamaktır.  Band ligasyon: Hemoroid damarların bant ile bağlanması ile damar şişliğinin azaltmaya yardımcı olan tedavidir.

Hemoroidin doğal tedavisi: 

Bu yöntemi mutlaka deneyin. Hemoroid sorununuza sonsuza kadar kurtulursunuz. 10 adet patlıcan yeşil sapını patlıcandan ayırın. Bu 10 yeşil sapı 10 bardak su ile kaynatın. Bu suyu 5 gün boyunca sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez için. Bu 5 gün boyunca acı, alkol, baharatı kesinlikle kullanmayın. Denedikten sonra yorumlarınızı eksik etmeyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder