28 Haziran 2015 Pazar

Zencefilin Faydaları Nelerdir ?


Zencefil düzgün bir görünüme sahip olmayan iç içe geçmiş gibi görünen kıvrımlı bir bitkidir. Acı bir tada sahip olan zencefil tropikal yerlerde yetişmekte olup ülkemizde iklim şartlarından dolayı pek yetiştirilmeyen bir bitkidir. Zencefil çiçekli bir bitkidir. Baharat olarak kullanılan bu bitki aynı zamanda da birden fazla sağlık sorunlarına faydası bulunmaktadır. Başta hazımsızlığa iyi gelen zencefil mide ve bağırsak sorunlarının çözülmesinde çok büyük rol almaktadır. Hamilelikte çok sık rastlanan bulantıya birebir fayda sağlamaktadır. Güçlü bir iltihap önleyicidir.

Yaşlılığa bağlı eklem ağrılarında da etkilir. Zencefil içinde bulunduğu maddeden dolayı kanser hücrelerinin ölmesinde yardımcı etkendir. Tümörlü bölgelerde uyguladığı baskıdan dolayı kanserli hücrelerde olumlu etki yaratıp bu virüslerin gerilemesini sağlamaktadır. Zencefil yaş ve kuru olmak üzere satılmaktadır. Bitki çaylarının içinde baş köşeyi almıştır. Ağrı kesici özelliğine sahip olan zencefil başta baş ağrısı olmakla birlikte bir çok ağrının giderilmesinde fayda sağlamaktadır. Belli bir yaşta kalp hastalıkları riski artmaktadır.

Özellikle kalp ritminin düzelmesinde etkilidir. Ağız kokusunun giderilmesinde kullanılmaktadır. Zencefil vücuttaki yağın yakılmasına yardımcı olmaktadır. Bu yüzden zayıflatıcı özelliği olan zencefil tercih edilen bir bitkidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder