24 Haziran 2015 Çarşamba

Göğüs Ağrısı Neden Olur?


Günümüzün en büyük ve korkulu hastalıklarından birisi olan göğüs ağrısı, bayan-erkek fark etmeksizin yetişkin insanların başına gelen rahatsızlıklardandır. İnsanların korkulu rüyası olan göğüs ağrısı büyük ve önemli bir rahatsızlığın göstergesi olarak görülmektedir. Göğüs ağrılarının devamında genellikle kalp rahatsızlıklarının ortaya çıkacağı düşünülmektedir. Bu yanlış bir düşünce olmakla birlikte göğüs ağrılarının kalp rahatsızlığı ile bir bağlantısı bulunmamaktadır.

Göğüs ağrılarının oluşmasının en temel sebebi kalp ve damar tıkanıklığıdır. Bununla birlikte pek çok farklı göğüs ağrısı nedeni vardır. Bunlardan en önemlileri şöyledir;

Mide Kaynaklı Göğüs Ağrıları

Mide kaynaklı göğüs ağrılarının temelinde mide asidinin yemek borusuna kaçması ve devamında oluşan reflü hastalığının göğüs ağrılarına yol açması yer almaktadır. Bununla birlikte yutma problemi yaşamakta iseniz sık sık göğüs ağrısı hissedebilirsiniz. Yemek borusunda oluşmakta olan spazm yüzünden göğüs sıkışmakta ve aşırı derecede ağrı çekmektesiniz.

Panik Atak Kaynaklı Göğüs Ağrıları

Psikolojik bir problem olan panik atak rahatsızlığından insanlar hızlı bir şekilde nefes almaya başlamakta ve bununla birlikte göğüs bölgesinde sıkışıklıklar hissetmektedir. Hızlı bir şekilde nefes almaya başlayıp, bilinçsiz hareket edilmesi ile birlikte sadece göğüs ağrısı değil baş dönmesi ve baygınlık gibi rahatsızlıklar ile de karşı karşıya kalabilirsiniz.

Kostokondrit Kaynaklı Göğüs Ağrıları

Vücudumuzda bulunan kaburgaların göğüs kemiklerine yapışmasını sağlamakta olan Kostokondrit dokularında oluşan iltihabi sonucunda göğüs ağrıları meydana gelmektedir. Bu rahatsızlık oldukça büyük sağlık sorunlarına da yol açmaktadır.

Göğüs ağrılarının kalp hastalıkları ile bir bağlantısı olmasa da bu gibi durumlarda muhakkak doktorlara başvurmanız gerekmektedir. Göğüs ağrılarının nedenlerini öğrendikten sonra ise belirli bir tedavi süreci geçirmeniz gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder