20 Nisan 2015 Pazartesi

Dukan Diyeti ve Hızlı Kilo Verme


Dukan diyeti Fransa da geliştirilen fakat zamanla tüm dünyada adını duyuran bir diyet programı. Birçok ünlülerin de uyguladığı dukan diyeti ile sağlıklı zayıflamak mümkün. Yüksek protein ve düşük kalori esas alınan dukan diyeti ile beş milyon Fransız vatandaşının kilo verdiği iddia ediliyor.

Dukan diyetinde gramlar ve kalori hesaplamalarına gerek duyulmaz. İlk başlarda yağsız protein ile beslenileceği için herhangi saatte de bunu yiyebilirsiniz. Aç kalmadan zayıflama yöntemi olarak bilinen dukan diyeti ile hemen hemen hiç karbonhidrat alınmıyor. Dikkat edilmesi gereken nokta ilk aşamada yulaf kepeği tüketmektir. Günde 1,5 yemek kaşığı yulaf kepeği tok tutar ve içerdiği lif vücut sistemini temizler.

Dukan diyetinde ikinci aşamada yine aynı gıdalar yeniliyor fakat ek olarak 2 günde bir nişastasız sebze tüketilebilir. Hedeflenen kiloya kadar bu şekilde devam edilmesi gerekiyor. Takviye aşamasında karbonhidrat alınabilir. Haftada iki kere kutlama öğünü diye istenilen şeyler yenilebilir.Dukan diyetinde yapılması gereken 3 temel kural vardır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder