17 Nisan 2015 Cuma

Kızlık Zarı Hakkında Bilgiler



Kızlık zarı bir organ değildir. Vajina nın oluşumu sırasında gelişen bir deri kıvrımıdır.Çocukluk çağında sert ve kalın olan,ergenlikte yumuşayıp esnemektedir. Ön yüzü deri,arka yüzü ise mukoza ile kaplıdır.Kızlık zarının yapısı ve kalınlığı her kadında farklıdır.
Kızlık zarı yapısına ve şekline göre ilk ilişki sonrası olan kanamanın miktarı ve olup olmaması da değişkenlik göstermektedir.Kişinin kendi kızlık zarını görmesi mümkün değildir.Cinsel birleşme sırasında eğer penis kızlık zarının ortasındaki delikten büyükse yırtılır ve kanama olur.Kızlık zarı nasıl bozulur korkusu ilk gece bir çok çift tarafından yaşanmaktadır.
Yeni evlenecek çiftler hem sağlıklı bir cinsel yaşam için hem de doğru doğum yöntemleri için bilgilendirilmelidir.Kızlık zarının bozulup bozulmadığına ise jinekolojik muayene ile uzman bir hekim tarafından yapılmalıdır.Ağrılı ve acılı bir yöntem değildir.
Ayrıca bir çok kültür ve inanca göre kızlık zarı bakire olmanın en önemli kanıtıdır.Kızlık zarı hakkında değişik öyküler bulunmaktadır,bu öyküler gerçeği yansıtmaktadır.Ülkemizde kızlık zarına çok önem verilmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder