29 Nisan 2015 Çarşamba

Sağlık İçin İp Atlamanın Yararları


İp atlamak, birçok sporcu tarafından sıklıkla uygulanan bir egzersiz yöntemidir. Özellikle formda kalmak, kilosunu korumak isteyen sporcular tarafından kas yapısını da geliştirme amaçlı olarak kullanılan ip atlama, aslında kilo vermek isteyenlerin de en büyük dostu niteliğindedir.

İp atlamak, genellikle kız çocukları arasında oyun olarak oynandığı için, özellikle erkekler uzak durur bu etkinlikten fakat aslında ip atlamak bir kız oyunu değil, egzersizdir. Günlük düzenli olarak yapıldığı takdirde kol ve bacak kaslarının yanı sıra karın kaslarının da çalışmasını sağlayan ip atlama etkinliği, bu sayede formda bir vücuda sahip olmaya yardımcı olur.

Aynı zamanda kalori yakmak isteyenler için de son derece verimli bir etkinlik olan ip atlama, yakılan kalori miktarı ile doğru orantılı olarak kilo vermeye sebep olur.

İp atmanın kilo vermek ve kalori yakmak isteyenler için sağladığı yararlar bunlar… Öte yandan ip atlama etkinliğinin bilinen herhangi bir zararının da olmaması, hem sporcular hem de kilo vermek isteyenler için son derece tercih edilesi bir egzersiz olmasının en büyük nedenlerinden biridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder