10 Nisan 2015 Cuma

Rahat Uykunun Püf Noktaları


Yanlış yastık seçimi uygun pozisyonda yatmanızı engelleyerek uyku problemlerinin ortaya çıkmasına neden oluyor. Uyku problemlerinden kaynaklı rahatsızlıkların ve ciddi hastalıkların oluşmasına neden oluyor.

Herkesin rahat uykuya daldığı ve uyumak istediği bir pozisyon şekli vardır. Fakat her yastık tipi ve modeli her türlü pozisyonda uyumak için uygun değildir. Uygun olmayan yastık seçimi baş ağrısı, kas tutulmaları ve horlama gibi etkilerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Sinirlerin sıkışmasına neden olarak kronik ağrıların oluşmasına, uyuşma ve sertleşme gibi rahatsızlıkların yaşanmasına neden oluyor.

Uyumak için aslında en uygun pozisyon sırt üstü yatmaktır. Sırt üstü yatma pozisyonunda kan dolaşım sistemi ve solunum sistemi daha iyi çalışıyor. Sırt üstü uyuyamayan kişiler iseniz yastık seçimize dikkat etmelisiniz. Yan veya yüz üstü pozisyonda yatan kişiler daha ince yastık kullanmayı tercih etmelidir. Sırt üstü yatanlar ise çok yüksek olmayan fakat ince de olmayan yastıkları kullanmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder