7 Nisan 2015 Salı

Hamilelik Belirtileri Nelerdir?


Kadınlar açısından hayatlarının en özel dönemlerinden bir tanesinin hamilelik dönemi olduğu bilinen bir gerçektir. Bu dönemin özelliğinin ve güzelliğinin yanı sıra, kadının hamile olup olmadığını anlaması da oldukça ciddi bir konuyu meydana getirir. Kadınların hamilelikleri ile ilgili olarak bir takım belirtiler ortaya çıkabilir. Bu belirtileri kuvvetli bir biçimde gören tüm kadınlar, acilen bir uzmana görünmelidirler.

Hamilelik belirtileri, temel anlamda birkaç çeşittir;
İlk belirti yorgunluktur. Hamile kalındığında vücudun iş yükü artacağı için ilginç bir şekilde kadınlar kendilerini yorgun hissederler.

Diğer bir belirti, memelerde büyüme görülmesi ve bu bölgede bir hassasiyet oluşmasıdır. Anormal bir şekilde göğüslerin hacimlenmesi ve hassaslaşması, hamile olabilme ihtimalinizi gösterir.
Mide bulantısı ve kusma, diğer bir hamilelik belirtisidir. Çoğu kadın için mide bulantısı ve kusma durumu, hamilelik döneminin başladığına ilişkin ilk sinyaller olabilmektedir. Bu dönemde bu tip rahatsızlıkların olması oldukça doğaldır.

Bazı yiyeceklerden tiksinme durumu, bazı yiyeceklere olan iştahın ise artması söz konusu olduğunda ise bu belirtiler de hamileliği işaret ediyor olabilir. Çünkü belli bir yemek grubundan ani tiksintiler duymak ya da halk arasında aş ermek olarak bilinen duyguyu yaşamak, muhtemelen sizin gebe olduğunuzu söylemektedir.

İdrara sık olarak çıkma durumu da bir başka hamilelik göstergesi durumdur. Çoğu anne adayı, normalden çok daha fazla şekilde tuvalet ihtiyacı hissetmektedir.

Baş dönmesi durumu, bir diğer hamilelik belirtisidir. Hamilelik kan damarlarının genişlemesine neden olur. Bu nedenle de tansiyon düşmesi söz konusu olabilmektedir. Uzun süre boyunca oturup da aniden ayağa kalktığınızda gözleriniz kararıp başınız dönebilir.

Ani olarak yaşanan ruh hali değişiklikleri de hamilelik döneminin belirtileri arasında yer almaktadır. Çünkü vücutta yaşanan hormonal dengesizlikler, oldukça doğal bir şekilde hamile bireyin ruh haline de yansıyacaktır. Bu nedenle de bir takım duygu karmaşaları kaçınılmaz olacaktır.
Çok hafif bir biçimde kanama, buna bağlı olarak yaşanan bir takım adet düzensizlikleri ve benzer değişimler, hamileliği işaret eden bir diğer faktör olabilmektedir. Bu nedenle vücut çok sıkı bir şekilde takip edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder