29 Nisan 2015 Çarşamba

Kolay Kilo Verme Yolları


Kadınlar arasında en çok dikkat edilen konulardan bir tanesi de fazla kilolardır. Bilinçsizce tüketilen yiyecek ve içecekler, istenmeyen kiloları da beraberinde getirmektedir. Dolayısı ile can boğazdan geçer sözü de bu durumda etkisiz bir deyiştir. Biz kadınlar, dış görünüşümüze gösterdiğimiz özen karşılığında diyet yaparak fazla kilolarımızdan kurtulmaya çalışırız ve kolay bir şekilde kilo vermeye çalışırız. İşte sizler için kolay yollardan kilo vermenin sırlarını araştırarak, diyet yapanlar için ipuçları bulduk.

1.Sabahları erken uyanmak; Sabahları erken kalkan bir kişinin metabolizması daha hızlı çalışmaktadır. Hızlı çalışan metabolizma, vücudun daha hızlı ve daha fazla yağ yakmasına yardımcı olur.

2.Günde 2,5 su litre su içmek; Su hayattır ve susuz kalan bünye böbrek ve bağırsak düzenini yavaşlatır. Günde 2,5 litre içen kişinin bağırsakları daha hızlı çalışacak ve vücut toksinlerden atılarak uzaklaşmış olacaktır.

3.Kahvaltı yapmak; Tüm diyetisyenler mutlaka kahvaltı yapmanın şart olduğunu vurgulamaktadır. Güne başlamadan önce yapılması gerekilen ilk şey, kahvaltı yapmak olmalıdır. Eğer kahvaltı yapılmazsa ise, vücut uzun süre aç kalacağından dolayı metabolizma hızla yavaşlar ve kişinin kilo vermesi zorlaşır.

4.Lifli gıdalar tüketmek; Birçok yiyeceklerin içerisinde lif kaynağı bulunan gıdalar vardır. Lifli gıdalar, kişinin daha fazla doymasını sağlar, açlık hissini yok eder. Özellikle de bağırsakların daha hızlı çalışmasına yardımcı olur. Ispanak, karnabahar, brokoli, kuru fasulye, mercimek, soya fasulyesi gibi baklagiller ürünü en çok lif içeren gıdalar arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra kuru incir ve kayısı da lif içeriği yönünden en zengin meyveler arasındadır.

5.Ara öğün yemek; Beslenmede en önemli şeylerden biri de, kişi acıktığı zaman mutlaka yemek yemelidir. Açlık hissi kesinlikle ertelenmemelidir. Fakat burada dikkat edilmesi gerekilen aşırı şekilde yememektir. Örneğin; vücut açlık sinyallerini verdiği anda 1 orta boy elma tüketerek bu açlığınızı dindirebilirsiniz. Eğer açlık durumu bir şey yemeden kontrol edilmeye çalışılırsa kişi kesinlikle kolay kilo veremez. Çünkü açlık sinyallerini veren bedene herhangi bir gıda erişilmez ise, vücut yağ yakım sürecini durdurur. Dolayısı ile kişideki kilo verme olasılığı da zorlaşmış olur.

6.Gece yemek yememek; Akşam saat 19.00 dan dan itibaren yemek yemeyi durdurmak, vücudun daha hızlı ve daha fazla yağ yakmasını sağlar. Akşam saatlerinde ağır gıdalar yerine salata gibi hafif yiyecekler ile zaman geçirilmeli ve mümkünse geç saatlere kadar oturulmamalıdır.
Kısacası kolay zayıflamanın en önemli püf noktası, vücudun yağ yakım sürecini hızlandırmak, çok daha kolay şekilde kilo verilmesini sağlar. Yağlı ve aşırı şekerli yiyeceklerden uzak durup, daha çok lifli gıdalar tüketerek çok daha kolay bir şekilde kilo verebilirsiniz. Tüketmeniz gereken yiyeceklerin porsiyonlarını da küçülterek, kilo vermeyi daha da hızlandırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder