1 Nisan 2015 Çarşamba

Gebelikte Mide Bulantısı Nedenleri ?


Hafif olan bulantıların bebeğe hiç bir zararı yoktur.Ciddi bir bulantı kusma halinde bebekte gelişme geriliği oluşabilir.Artan gebelik hormanları kusmaya ve bulantıya sebep olur, bu hormonlar rahim kaslarının gerilmesine mide dokusunun gebeliğe karşı gevşemesi beyindeki bulantı ve kusmayı uyarmaktadır.

Yemeklerinizi haşlama şeklinde az yağlı,baharatsız,acısız pişirin.Az az ve sık yemek yiyin.Ağırlıklı olarak protein ve karbonhidratla beslenin.Bol bol sıvı tüketin.Su içemiyorsanız su oranı fazla olan gıdalarla beslenin mesela karpuz gibi…Sabahları ani hareketler yapmayın bulantıyı daha fazlalaştırır.Akşamları yatmadan bir bardak süt ve kraker atıştırın.Bazen kuruyemişlerde bulantıya iyi gelmektedir.Bulantı ve kusmalar doktor desteğinde olmalıdır. B6 vitamini doktorunuzun önerisiyle iyi gelecektir.

Hamile bayanlar dışarı çıkarken mutlaka yanınızda naylon poşet,tuzlu fıstık kraker,ıslak mendil,ufak bir yoğurt ve su bulundurun.Bulantınız aşırı ve sürekli olursa gebeliğiniz tehlike altına girmeden doktora başvurun,serumla beslenme gerekebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder