30 Nisan 2015 Perşembe

Kalori Yakmanın Kolay Yolları


Günümüzde sağlık alanında pek çok yenilik ve gelişme yaşanmaktadır. Bu doğrultuda da yaşam çok daha kolay bir hal alabilmektedir. Forma girmek ve ideal bir vücuda sahip olmak küçük ayrıntılarla oldukça basittir. Önerilere uyarak sizde çok daha fazla kalori yakarak istediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz.

1. Hareket edin. Gün içerisinde sürekli hareket halinde olmanız harcayacağınız kaloriyi arttıracağından size oldukça faydalı olacaktır. Bu nedenle özellikle gün içerisinde kısa mesafelere yürüyerek gidebilir, asansör yerine merdivenleri kullanabilirsiniz.

2. Düzenli olarak egzersiz yapın. Bu sayede hem sağlığınız, hem de kilonuz iyi duruma gelecektir. Bu nedenle sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa egzersiz saati belirleyerek egzersiz yapın.

3. Bol bol su içerek metabolizmanızı hızlandırın. Ülkemizde büyük bir kesim vücudun günlük su ihtiyacını karşılamamaktadır. Bu nedenle su içmeyi unutmayın ve bol bol su için.

4. Ev işlerinizi ertelemeyin. Özellikle bayanlar için ev işleri oldukça ideal bir yoldur. Bu sayede hem evinizi toplamış hem de kilolarınızdan kurtulmuş olursunuz. Fakat bu sırada yanlış hareketler ve zorlamalardan kaçınmalısınız.

5. .Öğünlerinizi kaçırmayın. Günlük öğünlerinizi ve saatlerinizi belirleyerek buna uyun ve hiçbir öğünü atlamayın. Bu öğünler arasında da bir şey yememeye dikkat edin. Bu sayede vücut metabolizmanızı da düzene sokabilirsiniz. Ayrıca öğünlerinizin nasıl olması gerektiği konusunda bir uzmana danışmanız faydalı olacaktır.

6. Alkol ve bol kahve tüketiminden kaçının. Ayrıca sigara gibi kötü alışkanlıklarınız varsa da bunlardan kurtulmaya çalışın.

Tüm bunlar sayesinde çok daha iyi bir vücuda kavuşabilirsiniz. Bu konuda kararlı olmanız ve planlarınıza uymanız çok önemlidir. Bu nedenle kısa sürede etki beklemek yerine uzun vadede planlı bir şekilde hareket edin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder