4 Nisan 2015 Cumartesi

İmplant Nasıl Seçilmelidir ?



Günümüzde yapan yer ve kişi sayısı giderek artan implantlar, ağız içi protez sistemlerine yeni bir soluk getirmiş, önceden düşünülemeyen tedavi yöntemlerinin uygulanmasını mümkün kılmıştır. Eskiden sadece zenginlere yönelik bir tedavi şekli olarak görülürken, günümüzde yaygınlığı giderek artmaktadır. İmplant, uzun vadede geleneksel protezlerden hem daha verimli sonuçlar sağlamaktadır ve aslına bakarsanız daha ucuza da mal olmaktadır. Zira implantlar bir kez takıldıktan sonra aynı normal bir diş gibi bakım gerektirirler. Özel solüsyonlar, yapıştırıcılar kullanmak gerekmez. Fiyatlar düşmüş olsa da, özellikle birden fazla diş üzerinde uygulanacaksa halen ciddi miktarlara çıkabilmektedir.

Bunun en önemli nedeni implant üretim tekniğindeki özel durumdur. İmplant dediğimiz şey, vida şeklinde titanyum bir maddedir. Vücut içerisinde kalmak ve kemiğin bir parçası olmak için üretilmiştir. Bu nedenle çok yüksek düzeyde kalite ve hijyen kuralları gerektirir. Dünyada binlerce implant firması vardır. Ancak çok azı, asgari standartların üzerine çıkabilmektedir. Kaliteli implant, ağızda daha uzun süre kalan ve daha sağlıklı olan implant demektir. Bu şekilde üretim yapan firmaların kendi doktorları ve ar-ge birimleri mevcuttur. Daha iyi sonuçlar elde etmelerine rağmen, doğal olarak ürünleri daha pahalıya mal olmaktadır. Bunun yanı sıra implantlar yurdumuza ithal edilerek girdiğinden, kur farkları ve vergiler, fiyatlarını ikiye, hatta üçe katlayabilmektedir. Bu nedenle gözü kapalı implant seçimi yapmamak önem taşımaktadır. Nasıl bir implanta ihtiyacınız olduğunu belirleyecek olan kişi diş hekiminizdir. Onun dışında hiç kimsenin önerisini dinlememeniz gerekir. Bu diş hekiminin aynı zamanda implantı uygulayacak hekim olmasına dikkat edilmelidir. Zira hekim belli bir implant türü ile daha başarılı sonuçlar elde ediyor olabilir.

İmplant türü belirlendikten sonra, bu implantı en ucuz şekilde elde etmeye çalışmak lazımdır. Genellikle implantı takacak diş hekimi, size bu hizmeti de sunar. Ancak gözü kapalın olarak kabul etmemekte ve araştırma yapmakta fayda vardır. Zira bazı durumlarda birbirinin aynı iki implantın fiyatı dahi kurumdan kuruma değişiklik göstermektedir. Bunun nedenlerinden biri, bazı kurumların implantı aracı kişilerden (örneğin bayilerden) alması, bazılarının ise doğrudan fabrikasından almasıdır. Aracı içermeyen implantlar, doğal olarak daha ucuz olurlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder