10 Mayıs 2015 Pazar

Altın Çilek Nedir? Yararları Nelerdir?


Altın çilek ifadesini duymuşsunuzdur… Özellikle altı ay kadar önce televizyonlarda boy boy reklamlarını izlediğimiz, zayıflatma ürünleri içerisinde adı anılan bir üründü. Birçok diyetisyen, diyet listelerinde altın çileğe yer vermeye, altın çilek yararları ile ilgili seminerler vermeye dahi başlamıştı…

Peki altın çilek nedir? Altın Çilek ne işe yarar? Gerçekten de zayıflamak için kullanıldığında bir etki gösterir mi yoksa reklam kampanyalarında olduğu gibi, abartılan bir ürün mü? Aslında bu ürün Güney Amerika kökenlidir fakat ülkemizde de yetişmektedir ve adı da yer kirazı olarak bilinmektedir.

Zayıflatma hususuna gelecek olursak… İçerdiği enzimler sayesinde metabolizmayı hızlandırdığı ve uzun süreli tokluk hissi verdiği bilinen bir gerçek. Fakat bir de madalyonun öteki yüzü var… O da; bu tarz ürünler ile tek başına zayıflamanın mümkün olmadığı. Düzgün bir beslenme programı ve kalori alımında kısıtlamaya gidilmedikçe sadece meyve sebze yiyerek zayıflamayı beklemek son derece yanlış bir davranış olacağından, doğru bir diyet programı ile birlikte tüketilerek kalori yakma etkinliğini artırmaları için kullanılmaları gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder