21 Mayıs 2015 Perşembe

Miyom Nedir? Nasıl Oluşur?



Miyomların kişilerde oluşumu farklı boyutlarda ve türlerde olabilir. Bayanların pek çoğunda görülen bu miyomların ameliyat ile alınması mümkündür. Önemli olan miyomun nasıl oluşmuş olması değil ne denli büyüdüğü ve üreme yaptığıdır. Miyomlar yıllardır kadınların sorunu olan bir hastalıktır. Miyomlar için her ne kadar iyi huylu tabiri kullanılsa da kişilere oldukça acı hissi vermektedir.

Eğer miyomunuz mesanenin yakınlarında ise korkun! Sıkıntılı günler sizi bekliyor demektir. Mesaneye yakın bölgelerde bulunan miyomlar bağırsağa baskı yapacağı için tuvalet ihtiyacınızı karşılarken şiddetli bir ağrıya yol açacaktır. Bu alanda bulunan miyomlar kabızlığa yol açacağının yanında bölgede şişmede yapacaktır.

Eğer miyomunuz varsa kilo almamaya önem gösterin. Aşırı kilo miyomu tetiklemektedir. Kişilerin vücut yapılarına göre miyomları da farklı olabilir. Miyom genelde zararsız bir tümör olarak adlandırılır. Ama kişilere verdiği rahatsızlıklar yaşam kalitesinden tutun sosyal faaliyetlere kadar birçok etkende olumsuzluk yaratmaktadır. Miyom tedavisinde olumlu sonuçların alınabilmesi için erken teşhis ve tedavi oldukça önemli bir husustur. Tedavide ertelenme her daim iyileşme süresini esnetmektedir.

Miyomlar kişilere göre üç kısma ayrılmaktadır. Bunlar;

Rahim iç tabakası,
Rahim dış yüzeyi,
Rahim orta tabakası,
Miyomlardan ameliyata uygun olanları şu şekildedir;

Kısa sürede hızlı bir şekilde büyüme gösteren miyom çeşitleri ameliyat için uygundur. Fakat eğer miyomunuz uzun süredir yerinde ve aynı boyutunda duruyorsa doktorunuz ameliyat öncesi sizden bazı testler isteyebilir.
Menopozdan sonra kişilerde görülen miyomlar ameliyat edilmek için uygundur. Ancak menopoz dönemine girmemiş bir bayanın ameliyat olması olası sorunlar yaşatabilir. Örneğin, yumurtalıkların ameliyat esnasında alınması, adet görmenizin durması gibi…
Yumuşamaya meyilli olan miyomlar ameliyat için ideal görünürken oldukça sert olan miyomlar ise ameliyat için pek uygun görülmemektedir.
İlk muayenede büyük olduğu anlaşılan miyomlar ameliyat ile kolaylıkla alınır. Küçük olanların alınmasında zorluk yaşanabilir.
Miyomlar sadece kadınların sorunu değil cinsel aktiviteyi de etkilediği için erkeklerinde sorunu olmuştur. Bu durum evli kadınların bazı sorunlar yaşamasına yol açmaktadır. Her ne kadar iyi huylu bir hastalık olsa da belirtileri kötüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder