12 Mayıs 2015 Salı

Balığın Yararları Nelerdir?


Balık, düşük kalori içermesinden ötürü zayıflama önerileri içinde adı sıkça geçen bir besindir. İçerdiği yüksek miktardaki omega-3 sayesinde özellikle depresyon rahatsızlığı çekenlere büyük yardımı olan bir besin olan balık, aynı zamanda mutluluk hormonu olarak da bilinen seratonin salgılanmasının artmasına sebep oluyor.

Özellikle hamilelerde doğum öncesi görülen depresyonların risk olmaktan çıkmasını sağlamak için tavsiye edilen balık, civa açısından düşük olanları tercih edildiği sürece çok yararlıdır.

Haftada 2 veya 3 kere yenmesi tavsiye edilen balık, bu miktar aşıldığında “her şeyin fazlası zarar” sözünü tecellisi olarak çeşitli olumsuzluklara sebep olsa da miktar aşılmadığı taktirde çok sayıda fayda sağlayan bir besin çeşididir.

Hamileler için haftalık tüketilebilecek balık miktarı ise yapılan araştırmalar sonucunda 340 gram olarak belirlenmiş. Fazlası riskli olmasına karşın haftada 340 gr balık tüketmek, hamile bayanların depresyon riskini minimum seviyeye indirmekte…

Beynin yapıtaşı olarak da lanse edilen omega 3 asitleri seretonin salgılanmasını artırarak, yalnızca hamilelerde değil, tüm bireylerde mutluluk artışı ve depresyon riskinin azalmasına sebep oluyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder