6 Mayıs 2015 Çarşamba

Kilo Vermek İçin Önemli Öneriler


Kilo vermek, kalori yakmak için kararlılık, disiplin ve süreklilik esasdır. O yüzden bir gün aç kalıp, bir gün çok yemek, bir gün diyete başlayıp diğer gün vazgeçmek, kilo vermek için bir işe yaramaz. Doğru bir zayıflama nasıl olmalı sorusuna gelince… Birkaç noktaya değinelim:
Diyet sürekli değildir fakat düzenli beslenme süreklidir. Diyet belli bir süreci, düzenli beslenme de yaşam boyu süreklilik gerektirir.
Aldığınız kilolar yılların eseridir. Hepsini birkaç günde vereceğinizi düşünmek hayal perestçilik olacaktır. Mantıklı düşünün, düzenli bir program takibi ile orta vadede kilolarınızı verebilirsiniz.
Dolabınızı yeniden düzenleyin! Buzdolabınızdaki yüksek kalorili ve yağlı besinler yerine donmuş sebzeler koyun.
Lifli besinlerle hazırlanmış salata tüketiminizi artırın. Bu sayede hem sindiriminiz kolaylaşır, hem de tokluk hissiniz daha uzun süreli olur.
Her tür yağı kullanmayın. Düşük kalorili, hafif yağlar öncelikli tercihiniz olsun fakat onları da çok fazla tüketmeyin. Yağ kullanımınıza sınırlama getirin.
Televizyon karşısında yemek yemeyin. Film yahut programların başında geçen zamanı fark etmek bazen zor olabilir. Saatlerce yemek yemiş olursunuz bu sayede…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder