20 Mayıs 2015 Çarşamba

Selüloit Nedir ve Nasıl Oluşur?



Selüloit hormon üretiminin artması ve buna bağlı olarak dolaşım bozukluğunun ortaya çıkması ile deri ve kas arasında oluşum gösteren ve zaman içinde bulunduğu yere konumlanan yağ dokusudur.

Selüloit kilolu kadınların yanı sıra oldukça zayıf olarak nitelendirilen kadınlarda da görülebilen bir sorundur. Selüloit kilo ile ilişkili olduğu düşünülse de aslında kilo ile ilişkili bir sorun değildir. Selüloidin ana nedeni ergenlik döneminin ardından düzeyi yükselen hormonlardır. Aynı zamanda hareketsiz bir yaşam, bozuk beslenme alışkanlıkları yine selüloit oluşum nedenlerindendir. Yağ dokusunda artış oldukça kan dolaşımı daha güçleşerek dokulara ulaşan oksijen oranı azalır. Bu nedenle dokular esnekliğini yitirerek cilt portakal kabuğu gibi pütürlü bir hale gelir. Sigara ve alkol yine selüloit oluşumunu tetikleyen faktörler arasındadır. Bu tür zararlı maddelerden uzak durarak bir nebze olsun selüloit engellenebilir.

Selüloit ile nasıl başa çıkılır?

Selüloit ile başa çıkabilmek aslında oldukça kolaydır. Beslenme alışkanlığına dikkat ederek ve kaliteli bir yaşam tarzı tercih ederek selüloit ile başa çıkılabilir. Selüloit ile başa çıkabilmek için;

Beslenme alışkanlığına dikkat etmek gerekir. Fast-Foot tarzı beslenmeden kaçınılmalıdır

Sigara, alkol ve içeriğinde asit barındıran içeceklerden uzak durulmalıdır

Aşırı kilo sahibi olan kişilerin fazla kilolarından kurtulmaları gerekir

Dengesiz bir şekilde kilo alıp vermek ciltte hoş olmayan görüntülere neden olur. bu nedenle stabil bir kiloda kalmak gerekir

Tuz, yağ ve şeker üçlüsünden kaçınmak gerekir

Düzenli bir şekilde fiziksel aktivite yani spor yapılmalıdır

Fazla su tüketmeye özen gösterilmelidir

Dolaşım sistemini aktif hale getirecek ve hızlandıracak sebze tüketimine özen gösterilmelidir

Tüketilen besinlerde lif ve posa yönünden zengin gıdalar tercih edilmelidir

Beyaz et, süt ve süt ürünlerini her gün almaya özen gösterilmelidir

Balık fosfor açısından son derece zengindir. Bu nedenle Haftada en az 2 defa balık tüketmeye özen gösterilmelidir

Yaşadığımız toplumda selüloit neredeyse bütün kadınların ortak sorunu haline gelmiştir. Bu sorunu gidermek içinde birçok farklı kozmetik ürünleri de bulunmaktadır. Ancak ne tür bir kozmetik ürünü kullanılırsa kullanılsın yaşam tarzında değişiklikler yapılmaz ise selüloitten kurtulmak imkansız bir hal alabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder