28 Mayıs 2015 Perşembe

Diş Sağlığının Önemi


Diş fırçalamanı nasıl olduğu konusunda çoğu insan yanılgıya düşmektedir. Aşağı yukarımı, sağa sola mı, sert mi fırçalanmalı, yumuşak mı fırçalanmalı bunları hepsi her insasnın kafasında birer soru işareti olarak durmaktadır. Yanlış bilen birçok kişi vardır. Dişlere iyi bakabilmenin temel noktası dişleri doğu bir şekilde fırçalamaya bakar. Eğer sizler dişlerinizi doğru bir şekilde fırçalarsanız dişleriniz daha sağlıklı olur. Bu konuda diş hekimlerinin uyarılarına baktığımız zaman da zaten yaptıkları uyarılar genel de dişleri doğru fırçalamaya yönelik olmasıdır. Diş macunu pek bir öneminin olmadığını ve önemli olanın diş fırçalarken fırçanın doğru tutulması ve yanlış bir şekilde fırçalanmamasına önem vermektedirler. 

Diş fırçalarken fırçayı çapraz bir şekilde tutmak ve dişlerinizi yukarıdan aşağıya fırçalamanız en doğrusudur. Bu şekilde fırçalanan dişler her zaman için daha iyi ve güzel bir etki yaratacaktır. Bu şekilde fırçalarsanız dişleriniz dişlerin araları daha iyi temizlenecektir ve çürümesini engellemiş olacaksınız. Dişlerinizin çürümesini bu şekilde eğer engellemiş olursanız daha sağlıklı ve beyaz dişleriniz olur. Ama bunun tam tersi ve yanlış bir şekilde dişleriniz fırçalarsanız dişleriniz üzerind olumsuz etkiler yaratacaktır. Örneğin dişleriniz sert diş fırçaları işle fırçalarsanız ve diş etlerinize fırçayı sertçe değdirirseniz, diş etlerinizde kanamalar meydana gelir. Genellikle diş etleri kanamları sonrasında dişlerde meydana gelen sorun ve problem diş eti çekilmesidir. Çünkü diş eti çekilmesinin belirtileri arasında diş etlerinde oluşan kanama vardır. Aynı zamanda yine diş eti kanamalarında dişlerin üst kısmında sarı tabakalar oluşabilir ve bunlar diş fırçalama ile geçmeyebilir. Buda dişlerinizde aynı şekilde çürüme de başladığının göstergesidir. Dişlerinize oluşan bu tarz çürümelerde size çok büyük zararlar verebilir. 

Dişlerinizde oluşan zararları önleyebilmek adına bunlara dikkat etmek ve önleyebilmek gerekmektedir. Eğer böyle sorunlarla karşılaşırsak ilk olarak yapılması gereken tam teşekkürlü bir diş hastanesi ne giderek burada ilk tedavimizi olmamız gerekmektedir. Tedavimiz yapıldıktan ve teşhisimiz konulduktan sonra da gerekli tüm aşamaları yaptırmadan diş hastanesinde gitmemeliyiz. Çünkü bazı tedaviler çok zorlu ve yorucu olacağından dolayı 2-3 seans olarak yapılmalıdır. Yani gittiğiniz diş hastanesine 2-3 kere daha gitmek zorunda kalabilirsiniz. Böylece 2-3 seansta tedaviniz tamamlanmış olur ve dişinizle ilgili problemler ve sorunlardan kurtulmuş olursunuz. Sonuç olarak herkesin dişlerine sahip çıkması gereklidir. Bunun için ise dişlerini doğru yöntemler ve bakmalı ve her gün düzenli olarak fırçalanmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder