26 Mayıs 2015 Salı

Saç dökülmesi Nedir? Nedenleri



Kafa derisinde bulunan her bir saçın ömrü ortalama 3-4 yıldır. Bu yüzden de saçların sürekli dökülmesi normal ve doğal bir süreçtir.

Eğer saçlarınıza yeterince dikkatli davranmazsanız bir gün içinde dökülen saçların sayısı 50-100 sayıda olur. Saç dökülmesi, genellikle, yaz ve sonbahar aylarında artar. Bununla aynı zamanda yeni tüyler de gelişmeye başlıyor.Bu dönemlerde gelişmesi kış ve yaz dönemlerine oranla daha hızlı olur.

Eğer saçlarınızın gitgide daha hızlı dökülmesini gözlemliyorsanız, mutlaka doktora başvurun. Saç dökülmesinin sebebi herhangi bir iç organın hastalığı da olabilir. Bu durumda size diğer uzmanların muayene etmesi gerekebilir.

Saç dökülmesinin en önemli ve çok görülen nedenleri; irsi, immünolojik ve endokrin hastalıklar (diyabet, yumurtalıkların polikistozu vb.), Anemiler, baş derisinin çeşitli hastalıkları, sinir bozuklukları, sağlıksız yaşam tarzı, vitamin eksiklikleri, düzensiz beslenme vb. olabilir. Ağır, özellikle de bulaşıcı hastalıklardan (grip vb.), Zehirlenmelerden, ruhsal travmalardan, ağır heyecanlardan, uzun süreli yorgunluklar,saçların dökülmesi hızlanabilir.

Çoğu durumda saçların dökülmesi menopoz sırasında, genç döneminde, gebelik, hatta normal doğumlardan sonra hormonal olan değişiklikler nedeniyle de oluşabilir.

Kuşkusuz ki, birçok durumda saçların dökülmesinin nedeni, herhangi bir hastalık değil, saçlara doğru olmayan bakım gösterilmesidir. Saçların sık yıkanması, renklenmesi, kimyasal sürülmesi, sıcak saç kurutma makineleri, sık sık ve uzun süre içinde kurutulması vb.

Saç dökülmesi bazı ilaçların (gebeliğin önleyen, yüksek tansiyona karşı olan tabletler, , antidepressanlar, steroidler, vb.) Uzun süre içinde kullanılmasından da olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder