8 Mayıs 2015 Cuma

Kilo Vermek İçin 6 Altın Öneri


Kilo vermek zor gibi görünebilir. Kalori yakmak herkese göre kolay olmayabilir… Hele ki vermeniz gereken kilo miktarı yüksekse… Fakat bunun için birkaç önemli noktaya dikkat etmek çok yararlı olacaktır. Peki bu önemli noktalar neler?
Sabırlı Olmak: Öncelikle diyet yapacaksanız sabır şart. Aldığınız fazla kilolar yılların ürünüdür. Bu sebepten ötürü yılların ürününü 1-2 gün içerisinde veremeyeceğinizi bilmelisiniz.
Doğru Başlangıç : Başlangıç olarak şeker tüketimini azaltmak, kısa bir süre sonra da tamamen bırakmak yerinde bir davranış olacaktır. Unutmayın; imkansız diye bir şey yoktur. İsterseniz, yaparsınız…
Motivasyon : Diyet için en önemli destekleyici öğelerden biri de motivasyondur. Motivasyon olmadan diyetin yarıda kesilmesi kaçınılmazdır. Yarıda kalan bir diyet ile de kalori yakmak imkansız olacaktır. Tabii haliyle düzenli beslenme de hayalden öteye geçmeyecektir.
Mükemmeliyetçi Olmamak : Herşeyin en mükemmelini istemeyin. Hedefleriniz makul, ulaşılabilir olsun. Bu sayede başarı oranınız artar.
Besin Kaynaklarını İhmal Etmemek : Tek tip diyetlerden kaçının. Mecbursanız, eksik kalan vitamin ve mineralleri bir şekilde tüketin.
Egzersiz Yapmak : Spor yapmayı ihmal etmeyin. Zor geliyorsa, egzersizler yerine eğlenceli etkinliklerle zaman geçirin. Fakat kalori yakma hususunda yardımcı olmaları şartı ile…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder