28 Mayıs 2015 Perşembe

Bebek Beslenmesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler


 Konu eğer bebekler ve bebek sağlığı ise işte konu orada biraz daha zor ve karmaşıktır. Yeni anne adayları bebekler ilk zamanlarda nasıl bakacaklarına ve ne yapacaklarına kara veremezler. Bu ilk planlarda öncelik olarak kendi anne ve babalarından yardım alırlar. Yavaş yavaş nasıl çocuk yetiştirileceği konusunda bilgiler alarak kendilerini geliştirirler. Daha iyi bir şekilde bebeklerini büyütebilmek için ellerinden geleni yaparlar. Bu yüzden bebekleriniz büyütmeden öncelik olarak annelerinizden bilgiler almalı ve ona göre büyütmeniz doğru olacaktır. Bunları eğer doğru ve yerinde yapabilirseniz çok daha iyi bir şekilde bebekleriniz büyütmüş olacaksınız. Bebeklerin sağlığı beslenmelerine ve büyümelerine bağlıdır. Eğer bebekleriniz doğru ve iyi bir şekilde büyütülebilinirse hepsi çok daha sağlıklı olarak büyür ve beslenme ile ilgili bir sıkıntı veya problemler yaşamazlar. Yaşanabilecek herhangi bir sorunda veya problemde de yapılacak şeyler hemen bir doktora göstermek ve gerekli tedavileri yaptırmalıyız. 

Her zaman erken tedavinin katkısı olur ve hastalığa henüz yakalanmadan atlatılabilir. Annelerin bebekleri için yapmaları gereken şeylerden ilki çocuklarının beslenmelerini çok iyi bir şekilde ayarlamalarıdır. Eğer çocukları için iyi bir şekilde beslenme programı yaparlarsa beslenme konusunda hiçbir sorun ve zorluk yaşanmayacaktır. Özellikle de 0-5 yaş arası bebekler için alınan 0-5 yaş arası bebek maması alarak onların anne sütü sonrasında besin takviyelerini tam olarak almalarına devam etmelerine yardımcı olacaktır. Ek mama takviyesi sayesinde bebekleriniz alacakları besinlerden tam olarak faydalanacaktır. Bunun için bebeklerimize verdiğiniz mamaları özenle seçmeniz gerekmektedir. Verilen mamalar ile birlikte bebekleriniz tuvalet alışkanlığını da oturtabilirsiniz. Aynı zamanda da anne sütünden belirli bir yaştan sonra vazgeçmesine ve artık normal yemek ve bebek maması yemesine yardımcı olmuş olacaksınız.

Bebek mamaları seçimi sırasında dikkat edilmesi gerekenler vardır. Bunları başında ise içeriği gelmektedir. Yani bebek maması içerisinde bulunan vitamin ve mineraller önemlidir. İçerisinde daha fazla protein ve mineral olanlar seçilmelidir ki bebeklerin kemik gelişimi için daha güçlü katkıları olsun. Böylece alınan ek gıda bebek maması takviyeleri ile birlikte kemik gelişimi daha da hızlanacaktır. Aynı şekilde bebeklerinize evde de ev usulü bebek mamaları yapabilirsiniz. Böylece bebeklerinize verdiğiniz mama tavsiyesi ve katkısı daha iyi ve fazla olacaktır. Bunun için de internet üzerinde evde bebek maması yapımı yazarak tarifler öğrenebilir ve evde de çeşitli bebek mamaları yapabilirsiniz. Böylece dışarıdan aldığınız kadar para harcamamış olursunuz ve giderden de kısmış olursunuz. Evde kendiniz hazırladığınız için de içiniz daha fazla rahat eder.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder